Šešir štiti glavu od hladnoće, vetra, kiše i sunca. Doktori ga preporučuju a modni dizajneri obožavaju. Kažu da izražava karakter, stil i stav osobe koja ga nosi. Veoma dugo zauzima visoko mesto na modnoj sceni. Izrađuje se od raznih materijala a najčešće korišćeni su biljna vlakna, svila, vuna, koža, slama, platno, baršun i sintetika.

missoni Šešir moj, šešir tvoj

Missoni

Za koji god materijal da se odlučite, vodite računa da vam šešir stoji stabilno i da pristaje vašem licu. Stručnjaci kažu da ovalnom obliku lica stoje svi oblici šešira, uz okruglo lice idu šeširi sa širokim obodom, duguljastom pristaju plitki šeširi a četvrtastom obliku šeširi sa iskrivljenim i povijenim obodom.

Izbor modela je zaista širok i svi su podjednako aktuelni. Ženstveni, u Panama stilu, dečački, kaubojski, cvetnih dezena i oblika, pleteni, štrikani ili krzneni.

U današnje vreme šešire najčešće nose žene ali se preporučuju i muškarcima.


Jovana Bovan voli ples, pevanje, druženje, izlaske, pozitivne ljude… i, naravno, modu. Cipele su joj fetiš! Ne treba vam veći dokaz od toga da bacite pogled na naslov njenog bloga – Cipelica-štiklica.

Editors choice