Dobro došli u zamak Highclere, koji odiše viktorijanskim stilom i nalazi se na sat vremena od Londona. Zamak vam je poznat kao mesto u kojem se odigrava radnja serije “Downton Abbey”. Popularnost ove serije ne umanjuje veličanstven izgled zamka, a danas vam predstavljamo njegove najinteresantnije delove. Ovo prelepo zdanje je počelo da se gradi 1839. Visoki plafoni, pastelne boje u spavaćoj sobi i cvetni motivi čine da se u prostoriji oseća duh romantike i elegancije. Nameštaj je napravljen od najkvalitetnijeg drveta, a detalji poput lampi i ogledala su pozlaćeni. Po čitavom zamku možete videti šarene tepihe, tapete koje svedoče o istoriji kroz koju je ovo zdanje prolazilo tokom gradnje i neke od najvećih umetničkih dela. Drveni predmeti dominiraju posebno u prostorijama za odmor i u trpezarijama.

Ukoliko biste želeli da posetite ovaj zamak, za kartu biste morali da izdvojite 27 dolara. Zamak se može iznajmiti i za venčanja.

115042710 Šetnja kroz Downton Abbey

Vlasnica zamka – Lejdi Karnarvon

115043329 Šetnja kroz Downton Abbey

Pogled sa veličanstvenog stepeništa

115043447 Šetnja kroz Downton Abbey

Trpezarija koja oduzima dah

115043548 Šetnja kroz Downton Abbey

Jedna od prelepih spavaćih soba u zamku


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni.

Editors choice