Modni brend Zara dao nam je još jedan razlog zbog kog ćemo obožavati kupovinu u njoj!

Naime, Zara je među prvim brendovima koji su usvojili inovativni pristup kupovini koja funkcioniše na osnovu označavanja sistema, tj. odeće i stvari u prodavnici, te kako se neka stvar rasproda, odmah se pokreće proces ponovnog naručivanja iste stvari i to mnogo brže!

Precizno rečeno, ukoliko želite šik prugasti blejzer koji je rasprodat, kompanija će biti u mogućnosti da vam nabavi taj komad u rekordnom roku! Zahvaljujući mikroprocesoru i označavanju sistema, svaki modni komad je praćen od trenutka kad se nađe u fabrici do trenutka kad se proda na kasi. Oznake rade preko identifikacije radio-frekvencije, što znači da čim prodavci u Zari označe da je komad prodat, označava se da nedostaje određeni predmet u inventaru i odmah se dobavlja drugi.

Na ovaj način Zara može da prati prodaju npr. određenog modela majice i da reaguje i pre nego što se rasprodaju sve. Novi sistem označavanja oživeo je u 700 Zarinih prodavnica u svetu, a više od 500 prodavnica dobiće ovaj sistem u skorije vreme. Da li će se Srbija naći na listi tih zemalja? Vreme će pokazati!

main3 Sjajne vesti: Zamislite da vaša omiljena stvar u Zari ne može da se rasproda!

Tara Đukić

Editors choice