5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Slava sa dva lica: Lady D

Slava sa dva lica: Lady D

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete da pronađete ovde.

Pre nego što je postala princeza, Dajana (Diana) je bila jednostavna mlada devojka. Dobro je plivala i skijala, ali što se tiče škole, nije baš mogla da se pohvali dobrim uspehom. Nikada se nije šminkala niti kročila nogom u avion – sve dok nije srela svoga princa, kome je sudbonosno “da” izgovorila sa svega 20 godina. Tada se njen svet drastično promenio, iako je ona ostala ona stara, obična Dajana. Zbog toga je i porušila sve mitove o princezama koje su izmaštali Andersen (Hans Christian Andersen), braća Grim (Grimm) i ostali bajkopisci.

Diana 1 Slava sa dva lica: Lady D

Letela je avionon tek kada je upoznala princa. Tada je, izgleda, počela i da pada

Iskreni osmeh na njenim usnama počeo je polako da iščezava odmah posle medenog meseca. Ta nesreća ju je naterala da u drugom mesecu trudnoće pokuša da digne ruku na sebe. Nije uspela da naudi sebi i svom bolu, ali nije ni odustala od te namere. U prisustvu Kraljice Majke bacila se niz stepenice dvora, zatim je sekla vene žiletom, ali sve je to preživela. Razlike u navikama, obrazovanju, poreklu i vaspitanju njihov brak pretvorile su u agoniju kojoj se nije video kraj. Njen princ je uživao u klasičnoj muzici, dok je ona igrala uz sladunjave pop hitove. On je čitao ozbiljne knjige, ona je “gutala” ljubavne romane. Ona je obožavala brzu hranu i uvek je naručivala hamburgere ili picu.

Diana 2 Slava sa dva lica: Lady D

Narod je obožavao njen stidljivi osmeh iza kojeg je ona skrivala sve svoje probleme

Dajana je bila princeza koja je oduvek bila bliža običnom narodu nego svetu u koji je uplovila. To se u Engleskoj, očigledno, jednoj princezi nije moglo oprostiti. Dok se princ njoj uvek obraćao sa “darling”, ona mu je koketno uzvraćala sa “fišfejs”. Čarlsa je to užasno nerviralo i on je takvo ophođenje smatrao praznoglavim. Dok je Dajana menjala ljubavnike, on je svoje vreme počeo sve više da poklanja prijateljici iz detinjstva, neprivlačnoj Kamili (Camilla Parker Bowles). Dajana se osećala nevoljenom i odbačenom, poraženom od strane bulimije i bezbrojnih pokušaja samoubistva.

Diana 3 Slava sa dva lica: Lady D

Odavno je želela da ode sa ovog sveta, ali to se desilo tek 1997. godine u njenom omiljenom gradu i u zagrljaju voljenog čoveka

Stradala je 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u zagrljaju ljubavnika Dodija al Fajeda (عماد الدين محمد عبد المنعم الفايد, Dodi Al Fayed). Nakon njenog odlaska, kraljevska engleska loza ponovo se pretvorila u umornu dinastiju. Tragedija u kojoj je Dajana izgubila život ožalostila je milione ljudi. Teško je bilo poverovati da je zaista napustila svet u kojem je pokušavala da nađe neko srećnije mesto. Do večne kuće ispratio ju je glas Eltona Džona (Elton John), a tog dana princeze su se povuke tamo gde im je zaista i mesto – u bajke…


Sonja Josipović sebe smatra devojkom koja uživa u trenucima tišine koja joj uvek donese novu dozu inspiracije. Voli da piše i čita knjige, ali i da se druži sa ljudima od kojih može nešto novo da nauči. Osim sa rečima uživa i u igranju sa svojim zekom, koji joj često ne dozvoljava da neke svoje tekstove privede kraju. Voli svako godišnje doba, sve oblike umetnosti i sve vrste slatkiša (izuzev žele bombona). Autorka je bloga Svet obojen rečima.

Editors choice