Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Slika i prilika: Anna Wintour i Bee Shaffer

Slika i prilika: Anna Wintour i Bee Shaffer

Suverena ledena kraljica modne industrije Ana Vintur (Anna Wintour) i njena naslednica, ćerka Bi Šafer (Bee Shaffer), možda ne liče na prvi pogled, ali kada se malo pažljivije pogledaju njihove zajedničke fotografije, govor tela, stav i gestikulacija, sve ukazuje na veliku sličnost ovih dveju dama.

1.15 Slika i prilika: Anna Wintour i Bee Shaffer

Kraljica i princeza na Met gali

Ana Vintur, svima dobro znana urednica američkog izdanja najprestižnijeg modnog magazina “Vogue“, važi za veoma distanciranu, pomalo surovu i hladnu osobu. Kćerka poznatog engleskog novinara Čarlsa Vintura (Charles Wintour), od malena upoznata je sa svetom novinarstva. Ipak, u dokumentarcu “Septembarsko izdanje“ (September issue), koji svedoči o stvaranju najobimnijeg broja njenog magazina, svoju emotivnu stranu pokazala je upravo u priči o novinarskoj porodici iz koje potiče, i čestom podsmehu njenih najbližih zbog činjenice da se opredelila za modno novinarstvo. Pre tačno deset godina, njena bivša lična asistentkinja, Loren Vajsberger (Lauren Weisberger), objavljuje knjigu “Đavo nosi Pradu“ (The devil wears Prada) koja postaje bestseler, a govori o njenom životu i radu, pravdajući, na neki način, njeno ponašanje dubokim ličnim i porodičnim problemima. Knjiga je pretvorena u istoimeni film, sa Meril Strip (Meryl Streep) u glavnoj ulozi.

2.16 Slika i prilika: Anna Wintour i Bee Shaffer

Ana iz malađanih dana

Ketrin “Bi“ Šafer (Katherine Bee Shaffer) je kćer Ane i Dejvida Šafera (David Shaffer), profesora dečije psihijatrije. Bi je pohađala najelitniju školu za devojke “The Spence school“ na Upper East Side-u, a kasnije upisala prestižni Kolumbija univerzitet, gde je stekla diplomu iz istorije. U periodu od 2005. do 2006. godine, pisala je kolumnu za „The Daily Telegraph“, nazvanu New York Notebook. Tokom 2007. godine, stažirala je u “New York magazine“-u. Ipak, ono što je najviše ispunjava jeste ljubav prema pozorištu, pa je u skladu sa tim, u toku koledža, stažirala u Pozorišnom klubu Menhetn i kompaniji Wajnstin. U već pomenutom filmu “Septembarsko izdanje“, pojavljuje se i simpatična Bi, koja decidirano tvrdi da nema ambcija da uplovi u modni svet, što posebno teško pada njenoj majci. Ono što se zna o njenom privatnom životu jeste da se zabavljala preko dve godine sa komediografom Džejkom Harvicem (Jake Hurwitz).

3.13 Slika i prilika: Anna Wintour i Bee Shaffer

Simpatična i skromna mlada dama

Iako se, na prvi pogled, čini da ova majka i kćerka nemaju puno zajedničkih interesovanja, realnost je drugačija. Bi je zainteresovana za modu u određenoj meri i uvek je perfektno stilizovana, što i nije teško, s obzirom da ceo život uz sebe ima najboljeg mogućeg modnog konsultanta. Ono što ih spaja je i ljubav prema tenisu i porodičnom prijatelju Rodžeru Federeru (Roger Federer) čije mečeve neretko posmatraju zajedno. Zaključak je da, uprkos razvodu od supruga i oca njene dece, Ana je jedna ponosna majka, sa dobrim razlogom.

4.14 Slika i prilika: Anna Wintour i Bee Shaffer

Tenis kao zajednička ljubav


Aleksandra Duždević – Istinski hedonista. Zaljubljena u modu, jezike, umetnost, u svakom smislu! Film na dan, za dobro raspoloženje, dobra knjiga-lek svakoj boli! Srce ispunjeno ljubavlju obojeno crveno-belim bojama!

Editors choice