Tal Peleg je devojka iz Izraela, koja je u poslednje vreme postala izuzetno poznata zahvaljujući svojoj kreativnosti koju je unela u svet šminkanja. Njen Instagram profil jedan je od najpraćenijih i to sa razlogom!

Tal Peleg 4 Šminkanje kao umetnost: Priča o Tal Peleg

Tal Peleg je profesionalni šminker i blogerka, što nije više specifično samo po sebi, ali došavši na ideju da pokaže da šminka nije samo način da se žensko lice učini lepšim već i način transformacije, počinje sve više da eksperimentiše, što će je upravo učiniti drugačijom i zapaženijom u moru blogera… Ona postaje umetnik u pravom smislu te reči!

Tal Peleg Šminkanje kao umetnost: Priča o Tal Peleg

Dakle, šta to tačno čini Tal Peleg? Sa različitim senkama, ajlajnerom i propratnom šminkerskom opremom, Peleg slika po očnim kapcima. Preciznije, ona oslikava motive iz drugih oblasti umetnosti poput filma (i igranog i animiranog), književnosti, muzike… Pored konkretnih motiva, Tal Peleg radi i nešto jednostavniji dizajn, apstraktniji, ali podjednako interesantan i kreativan.

Tal Peleg 3 Šminkanje kao umetnost: Priča o Tal Peleg

Ova devojka se svakako može svrstati u grupu izuzetnih vizuelnih umetnika. Osobe poput Tal Peleg su one koje imaju nove ideje kojima oduševljavaju i inspirišu ljude širom planete.

Tal Peleg 2 Šminkanje kao umetnost: Priča o Tal Peleg Tal Peleg 1 Šminkanje kao umetnost: Priča o Tal Peleg

Mina Pavlović

Editors choice