Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Snovi ispričani kroz fotografiju: Kristian Schuller

Snovi ispričani kroz fotografiju: Kristian Schuller

Stvaranje nove dimenzije svijeta postao je veliki izazov u svijetu fotografije, dovodeći nas svakog dana u situacije da širom otvorenih očiju uživamo u svijetu koji nam prenose modni fotografi. Uhvaćen trenutak u kojem oko zapravo možda ni ne može stvoriti tu percepciju slike ostaje zabilježen u svom veličanstvenom obliku. Da, svijet je predivan iako ponekad zaboravljamo na to. Međutim tu nastupaju oni, tvorci vizualne magije, od milja nazvani svjetlopisci. Često nas podsjećaju genijalnošću svog uma i beskrajnim talentom da nikada ne trebamo prestati vjerovati u magiju i snove, te da je nerealno itekako moguće. Fotografija je postala naša spona sa svijetom koji je u nekim trenucima tako dalek, a opet nas može svojom snagom zasljepiti nevjerojatnošću prikaza.

slika 122 Snovi ispričani kroz fotografiju: Kristian Schuller

Fotografija iz knjige “90 Days, One Dream”

slika 218 Snovi ispričani kroz fotografiju: Kristian Schuller

Razigrana fotografija iz knjige

Hvale i spomena vrijedan svakako je Kristijan Šuler (Kristian Schuller), nesuđeni modni dizajner koji se zaljubio u modnu fotografiju, a mi smo oduševljeni tom njegovom odlukom. Kristijan je krenuo u pravom smjeru predstavljajući svoje radove u modnim magazinima “Vogue”, “Vogue Gioiello”, “Harper’s Bazaar”, te radeći sa brojnim poznatim manekenkama i glazbenicima.

slika 3162 Snovi ispričani kroz fotografiju: Kristian Schuller

Igra oblika i svjetlosti na fotografiji Kristijana Šulera

Moć pretvaranja nerealnog u realno, nevidljivog u vidljivo i snaga koja izlazi iz njegovih fotografija gotovo bi se mogle poistovjetiti sa snom u kojem bi svatko volio imati bar jednu ulogu.

Kroz njegove fotografije sve ima nevjerojatnu poveznicu i ništa ne gubi na svom identitetu. Tkanina ne postaje samo skulptura koja tijelo oblikuje do savršenstva, nego i dinamično popunjava prostor. Vješto balansiranje između prostora, predmeta i modela stvara gotovo bajkovite prikaze koje nikog tko gleda njegove radove neće ostaviti ravnodušnim.

slika 4  Snovi ispričani kroz fotografiju: Kristian Schuller

Inspiracija snova kroz umjetnikovu interpretaciju

Njegova prva knjiga “90 Days, One Dream” izdana 2010. godine, odvela ga je na putovanje do najljepših mjesta na svijetu, otvarajući mu vrata da se susretne sa nevjerojatnim i uzbudljivim izazovima na kojima je mogao maksimalno iskoristiti svoju inspiraciju i nama zaista dočarati jedan san prepun boja, nestvaran i savršen. Ako još niste imali prilike vidjeti izvanrednu modnu bajku ovog fotografa, krajnje je vrijeme da zavirite u taj svijet viđen njegovim očima.

slika 5122 Snovi ispričani kroz fotografiju: Kristian Schuller

Umjetnički prikaz igre prostora, modela i tekstura


Manuela Lovrenčić – modna dizajnerica, fotografkinja, putnik na stanicama vječnih traženja novih pustolovina, zalazaka sunca, mirisa kiše, zaljubljenica u vintage predmete i knjige. Živi život dan po dan, ispisujući stranice na svom blogu Fashion Disorder.

Editors choice