Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Spajamo boje, volimo modu: Crna i crna

Spajamo boje, volimo modu: Crna i crna

Volite crnu boju i smatrate je simbolom elegancije. Kad god je neka svečanija prilika u pitanju igrate na sigurno i odlučujete se za crno. Međutim, već ste zaista umorni od kritika koje dobijate od drugarica, “crna je tako dosadna, nosićeš to kada budeš stara, sada nosi boje” i tako dalje, i tako bliže.

Upoznajte se sa nekim osnovnim pravilima o nošenju crne boje i dokažite im da ste majstor stila kombinujući samo crnu.

Kombinujte teksture

Ukoliko nosite haljinu napravljenu od jedne vrste materijala, obavezno sa njom kombinujte detalje koji će vašem izgledu dati jednu novu dimenziju. Dakle torba i čizme mogle bi biti kombinacija makar dva metrijala ili dezena crne boje.

gallery big all black outfits with jackets 1 Spajamo boje, volimo modu: Crna i crna

Prava veličina

Da, crna boja telo čini vizuelno užim, ali to ne znači da treba nositi stvari koje su vam potpuno uske ili čak i tesne, kao ni one koje su vam veće. Ukoliko želite elegantan izgled u crnom treba vam savršen kroj.

Pravi materijal za pravu crnu

Pamuk nije najbolja opcija ukoliko želite da postignete elegantniji izgled sa crnom, brzo se ispira, a izbledela crna ostavlja loš utisak. Zato kada kupujte crnu pamučnu majicu, obratite pažnju na to da sadrži i malo likre. Crna se najbolje nosi ukoliko je u pitanju čipka ili jača tekstura, a materijali su od svile i vune.

gallery big all black outfit with hi lo dress 1 Spajamo boje, volimo modu: Crna i crna

Pokažite struk

Ne dozvolite da vas crna proguta, te ukoliko nosite haljinu obavezno svom igledu dodajte detalj u vidu kožnog crnog kaiša. Na ovaj način istaći ćete figuru i vaš izgled biće mnogo efektniji.

Dodajte malo boje

Znamo da želite da izgledate mršavije i da dok god to ne postignete konačno, nemate nameru da obučete ništa svetlije, ali nemojte preterivati. Detalj u kosi, na ruci, detalj na cipelama, nakit, makar to može biti u drugoj boji.

Pokažite malo kože

Moramo priznati da se crna ističe, to je ipak moćna boja, koja vašem izgledu zaista može dati ubistven izgled, ukoliko je kombinujete na odgovarajući način. Sa srebrnim ili nakitom od belog zlata i crvenim karminom. Efekat plus su ruke obnažene u potpunosti. Crni top ili crni prsluk, pravi su izbor.

gallery big all black outfit with mini skirt 1 Spajamo boje, volimo modu: Crna i crna

Odgovarajući materijal za odgovarajuću sezonu

Bez obzira što je napolju kiša i ima svega desetak stepeni, kalendarski je proleće i to već uveliko. Tako da zaboravite na čizme i vunu, i bilo kakve debele materijale. To je jedno od najvažnijih pravila kada nosite sve u crnoj boji. Izaberite lanene i svilene materijale.

Crno se održava

Ukoliko imate kućnog ljubimca, onda znate o čemu pričamo. Zaista ne deluje privlačno kada na nekome vidite gomilu sićušnih svetlih dlaka, a na crnom se sve vidi. To isto važi ukoliko ste plavuša. Zato četkajte svoju odeću.

gallery big all black party outfit Spajamo boje, volimo modu: Crna i crna

Maja Bunčić

Editors choice