Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Spot za pesmu “Unazad”

Spot za pesmu “Unazad”

U bivšoj zgradi Geo zavoda sniman je spot za pesmu “Unazad” koja govori o vremenu i odnosu među ljudima. Fantastičnu priču ispratio je i spot koji je uradio Nemanja Maraš. Sa dvojicom talentovanih mladića porazgovarali smo o ovom projektu.

WANNABE MAGAZINE: Kako je došlo do saradnje sa Nemanjom?

MIRKO LUKOVIĆ: Spot za pesmu “Unazad” nije moja prva saradnja sa Nemanjom. Upoznali smo se pre par godina, jer smo međusobno cenili umetnost kojom se bavimo i bukvalno već pri prvom susretu smo odmah uradili i prvi photo session. Bilo nam je lako da se skapiramo, jer smo u nekim crtama vrlo slični kao umetnici, a možda još više i kao ljudi.

Screen Shot 2012 04 14 at 2.45.06 PM Spot za pesmu Unazad

Spot je uradio Nemanja Maraš

Svaka pesma je priča za sebe. O čemu govori ova numera?

Pesma “Unazad” govori o trenutku u kome se odnos dvoje ljudi kompletno promeni i kako je za nešto što je dugo građeno i negovano dovoljno tek toliko nepažnje da se poruši do temelja. Vreme se ne može vratiti i sve lepo i ružno što je učinjeno i izrečeno zauvek tu i ostaje.

Screen Shot 2012 04 19 at 1.56.45 PM Spot za pesmu Unazad

Pesma "Unazad" nosi razne poruke

Kako bi opisao spot?

Ovaj spot je čist, definisan i minimalistički. Baš onakav kakav bi i trebalo da bude kada je u pitanju tako lična klavirska minijatura kakva je pesma “Unazad”. Dopada mi se što je spot viđen okom fotografa, jer dodaje neku posebnu stilsku crtu celom konceptu. Mislim da je Maraš uradio sjajan posao, kao i svi ostali iz ekipe koja je učestvovala na snimanju.

Gde je sniman spot?

NEMANJA MARAŠ: Ovog puta bivša zgrada Geo zavoda bila je lokacija snimanja, a sve je počelo Mirkovim predlogom da mu uradim spot govoreći mi da ću se u tome odlično snaći. Ne volim preterano da izlazim iz okvira svoje profesije, ali pristao sam, preslušao album više puta i uz neke dileme i uže izbore odlučio sam se za pesmu “Unazad”.

Screen Shot 2012 04 19 at 1.57.48 PM Spot za pesmu Unazad

Balet koji inspiriše

Pesma i spot. Reci nam nešto više o tome iz svog ugla.

Ova pesma je potpuno drugačija od svega, nema konvencijalan aranžman, nema refren, naglo se prekida, kratko traje, a uz to je vrlo emotivna i prosto me je inspirisala. Stavio sam na papir par smernica i napisali smo neki plan rada. Desilo se da se snimanje dogodilo usred zime u zgradi koja ne radi već godinama, koja skoro pa ni prozore nema, tako da nije bilo lako za rad, ali mislim da smo se svi lepo proveli i da će nam snimanje ostati u lepom sećanju, pogotovo što je uloženi trud rezultirao odličnim proizvodom.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Editors choice