Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Srećan rođendan, Milla Jovovich!

Srećan rođendan, Milla Jovovich!

Mila Jovović (Milla Jovovich) sigurno spada u najlepše holivudske glumice današnjice. Od svog pojavljivanja na velikom platnu ne prestaje da intrigira javnost. Glumica, muzičar, fotomodel i dizajnerka koja živi u Americi. Svoju manekensku karijeru započela je u jedanaestoj godini, kada je zapazio fotograf Ričard Avedon (Richard Avedon). Godine 1988. dobila je svoju prvu profesionalnu ulogu u filmu “Noćni voz za Katmandu” (Night Train to Kathmandu), a kasnije iste te godine se pojavila u svom prvom visokobudžetnom filmu  “Raskršće dva meseca” (Two Moon Junction).

Pored manjih uloga, dobila je naklonost publike glumeći u filmovima “Povratak u Plavu lagunu” (Return to the Blue Lagoon), “Peti element” (The Fifth Element), “Pritajeno zlo” (Resident Evil)… U većini filmova glumila je sporedne uloge. Ipak, dobijala je sve veće honorare i ušla u svet akcionih junakinja. Pored zavidne glumačke karijere, objavila je album “Božanstvena komedija” (The Divine Comedy) koji je vrlo dobro prihvaćen od strane kritičara.

Slika 169 Srećan rođendan, Milla Jovovich!

Uvek lepa i poželjna

Rođena je u Kijevu, Ukrajini. Otac joj je srpski doktor Bogić Jovović, a majka ruska glumica Galina Loginova Jovović. Porodica se preselila u London, a sedam meseci kasnije nastanili su se u Los Anđelesu.

Slika 256 Srećan rođendan, Milla Jovovich!

Samo jedna od modnih naslovnih strana koje je Mila krasila

Što se njene biografije tiče, zanimljivo je to da joj preci vuku korene iz baš ovih predela. Njen deda Bogdan Jovović bio je komandant vojnog područja Priština, a kasnije je bio vojni finansijski inspektor koji je otkrio veliku proneveru zlata. Kažnjen je jer je odbio da optuži svog prijatelja za taj zločin. Kasnije je bio utamničen, a iz straha da će ponovo biti uhapšen, pobegao je u Albaniju, a kasnije je prešao u Kijev. Druga verzija priče je da je zapravo on uzeo zlato. Milin otac, Bogić Jovović, se kasnije pridružio njenom dedi u Kijevu, gde su on i sestra diplomirali medicinu.

Slika 343 Srećan rođendan, Milla Jovovich!

Brojne nominacije govore umesto nje o njenom radu

Mila Jovović se udala za glumca Šona Endruza (Shon Endruz) oktobra 1992. Taj brak je poništen mesec dana kasnije. Kasnije, 1997. se udala za režisera “Petog elementa” (The Fifth Element) Lika Besona (Luc Besson). Razveli su se 1999. posle čega se kratko zabavljala sa gitaristom “Red Hot Čili Pepers”-a (Red Hot Chili Peppers), Džonom Frušanteom (John Frusciante). Bila je kratko verena za pisca i režisera Pola Andersona (Paul Anderson). Logičnim sledom zaključujemo da voli da čita, a jedan od omiljenih glumaca joj je Gabrijel Garsija Markes (Gabriel Garcia Marques).

Slika 434 Srećan rođendan, Milla Jovovich!

Mila govori više jezika: srpski, ruski, francuski i engleski

Elem, sve ovo jer je našoj zvezdi danas divan dan. Puni tridesetsedam godina i to je i te kako veliki povod. Hvala joj za sve uloge i editorijale, posebno one gde se skinula gola, a ima ih mnogo. Za svoje godine izgleda odlično, a da li joj priliči da se slika tako, procenite sami.

Slika 530 Srećan rođendan, Milla Jovovich!

Zgodna i potpuno naga

Brojni omoti za “Vogue” i ostale renomirane časopise govore o njenom uspehu i popularnosti. Samo do 1985. godine zaradila je preko million dolara zahvaljujući svom radu u modelingu. Priznala je i to da je popustila pred brojnim tinejdžerskim izazovima kao što su krađe, droga, alkohol. Sve to pripisuje smo odrastanju i sazrevanju. Brojne stvari učinile su je pravom zvezdom, toliko velikom da svi mi željno iščekujemo njene nove uloge. Zaradila je odlične kritike, a to je nikad bolja odskočna daska za jedan epohalni rad.

Slika 626 Srećan rođendan, Milla Jovovich!

Da li su za ovakav izgled zaslužni slovenski geni ili nešto drugo?

Izvori fotografija: picstopin.com, beyondhollywood.com, dailytelegraph.com


Violeta Stojanović, student novinarstva, ide kroz život sa velikom željom da napreduje i voljom da svoj optimizam širi na druge. Najveće bogatstvo su joj dve rođene sestre. Uvek spremna da podari osmeh i toplu reč, a sa vama bi da deli i najdublje misli i osećanja. Uživa u dobroj muzici, filmovima, divi se umetnosti.

Editors choice