Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Srećan rođendan Strelčevi!

Srećan rođendan Strelčevi!

Ukoliko volite bezbednu igru, bežite glavom bez obzira! Strelčevi nisu taktičari, vrlo su brbljivi, a često su i bolno neposredni, iz najbolje namere naravno. Ako im povredite ponos, posumnjate u njihov integritet ili pokušate da im ograničite slobodu, završićete u bolnici, bilo sa masnicom na oku, bilo kod psihijatra.

Britney Spears Oops... I Did It Again FanMade Srećan rođendan Strelčevi!

Ko bi rekao da naziv hita poznate pevačice Britni Spirs (Britney Spears), poznatog strelca, zapravo predstavlja čest uzvik pripadnika ovog znaka?

Radoholičar koji nije gasio cigaru, genije sklon čestim promenama raspoloženja, inovator koji je osvojio dvadeset dva Oskara i podario svetu neke od najlepših crtaća koji se gledaju već generacijama rođen je u znaku strelca. Reč je o Voltu Dizniju (Walt Disney).

druga slika1 Srećan rođendan Strelčevi!

Vinston Čerčil (Winston Churchill), takođe strelac u horoskopu, vodio se parolom: "Uspeh je ići od greške do greške bez gubitka entuzijazma."

Strelčevi su veliki inovatori. Nepoznato ih ne zastrašuje, te se hrabro upuštaju u probijanje svih poznatih granica. Odbijaju da prihvate ozbiljnost života i radije se prepuštaju mašti, koju razrađuju sve dok ne postane ostvariva. Pripadnici ovog znaka streme najvišim visinama i ne boje se pada. Upravo zato je svet šou-biznisa prepun Strelčeva.

treca slika1 Srećan rođendan Strelčevi!

Džimi Hendriks (Jimi Hendrix), okarakterisan kao najbolji gitarista u istoriji muzike, takođe je rođen u ovom znaku.

Frenk Sinatra (Frank Sinatra) se preselio sa prljavih ulica Nju Džerzija na “zvezde” u holivudskoj Stazi slavnih (Hollywood Walk of Fame). Razvodio se čak tri puta. Nije ga zadržala lepotica Ava Gardner (Ava Gardner), a ni Mia Ferou (Mia Farrow). Odlučio je da ostavi Miu nakon što je ona odbila da prekine snimanje “Rozmarine bebe” (Rosemary’s Baby), kako bi glumila sa njim u filmu “Detektiv” (The Detective). Dokumentaciju za razvod joj je dostavio na snimanje. Ovo dosta govori o plahovitosti i nagaženom ponosu strelčeva.

cetvrta slika1 Srećan rođendan Strelčevi!

Poznata pevačica Neli Furtado (Nelly Furtado) svojim magičnim glasom opčinila je mnoge, onako kako to samo strelac ume.

Muzičkom scenom se pored Sinatre prošetala i Edit Pjaf (Edith Piaf) koja je uspela da pretoči tugu, bol i radost života u pesme i da očara čitav svet. Marija Kalas (Maria Callas), operska diva koju su upoređivali sa božanstvima, gospodarila je operom decenijama. Jedna od poznatih njenih izjava  jeste da je ljubav daleko lepša kada nisi u braku. Među muzikalnim strelčevima svakako se ističe Ludvig van Betoven (Ludwig van Beethoven). Verovatno bi samo strelac bio sposoban da komponuje remek-delo, u ovom slučaju Devetu simfoniju (Symphony No. 9, D minor, Op. 125), poptuno gluv.

peta slika2 Srećan rođendan Strelčevi!

Vasilij Kandinski (Wassily Kandinsky), poznati slikar i strelac, voleo je da "slika muziku".

Strelčevi su stalno u pokretu. Ako imaju para, stalno će putovati. Ako nemaju, zadovoljiće se putovanjima koje im pruža njihova nepresušna mašta. Iako ovo zvuči vrlo romantično, strelčevi ne spadaju u “romantične” znakove, naprotiv. Oni uglavnom teže površnim odnosima, toliko da često postaju promiskuitetni. Ljubavnim smicalicama često i škorpije bacaju u zasenak.

sesta slika Srećan rođendan Strelčevi!

Džejk Džilenhal (Jake Gyllenhaal) je strelac u koje su mnoge devojke nesrećno zaljubljene.

Stiven Spilberg (Steven Spielberg), trenutno najbogatiji režiser, jedan od najuticajnijih ličnosti u svetu filma i čovek koji već skoro četiri decenije puni bioskopske sale takođe je rođen u znaku strelca, kao i njegov kolega Vudi Alen (Woody Allen). Neki ga vole, neki ne, ali gotovo svi znaju za njegove uvrnute filmove ispunjene estetikom, prelepom muzikom i nekakvom snovitom atmosferom tipičnom za strelčeve.

19vers600.1a Srećan rođendan Strelčevi!

Đani Versaće (Gianni Versace) bio je strelac u horoskopu.

Trenutno najpoznatiji strelac iz sveta filma svakako je Bred Pit (Brad Pitt). Za dvadeset pet godina glumio je u čak šezdeset pet najrazličitijih filmova. Iako su neki od njih vrlo poznati, često se odlučuje za nezavisne filmove sa provokativnim pričama. Ne plaši se neuspeha, već stagniranja.

Ženski strelčevi smatraju da su jednaki sa muškarcima, te često kopiraju njihove manire. S toga ne čudi da je Džejn Ostin (Jane Austen) bila strelac. U vreme kada su žene živele samo da bi se udavale i rađale decu, Džejn je uspela da se ostvari kao samostalna žena koja je živela samo od pera, onako kako je tada dolikovalo isključivo muškarcima. Emili Dikinson (Emily Dickinson) i Mark Tven (Mark Twain) takođe su se proslavili pisanjem.

Za kraj, želimo našim divnim, sanjivim i beskrajno interesantnim strelčevima srećan rođendan, da nikada ne prestanete da maštate i stvarate, i da bar ponekad primetite nas obične smrtnike!


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i s toga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: ’’Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.’’

Editors choice