Vodič za kožu koja ne stari: Sve što treba da znaš kako bi uvek izgledala mladoliko

Nedeljni horoskop : 24. mart- 30. mart

5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Srpska atletika još uvek diše!

Srpska atletika još uvek diše!

Sa dve medalje na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju, Emir Bekrić i Asmir Kolašinac su obradovali ljubitelje “kraljice sportova”, ali i pokazali da srpska atletika kreće uzlaznom putanjom.

Bekrić je osvojio srebrnu medalju na 400m sa preponama, što je veliki podstrek pred igre u Londonu. Olimpijske igre su “iza ćoška”, vremena za odmor nema.

“Ovo je velika stvar za srpsku atletiku. Na takmičenjima poput ovog i finale je veliki uspeh, ako uzmemo u obzir da je u Helsinkiju bilo 20 takmičara sa ispunjenom olimpijskom normom. Nema vremena za odmor, slede pripreme za Olimpijske igre”, rekao je Bekrić na aerodromu “Nikola Tesla” gde je njega i Kolašinca dočekala rodbina, kao i prijatelji i predstavnici Atletskog saveza Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije i Atletskog kluba Partizan.

Bekric i Kolasinac Srpska atletika još uvek diše!

Bekrić i Kolašinac sa srebrom i bronzom, neka u Londonu budu bar za nijansu sjajnije medalje

“Sada će me i rivali gledati drugačije. Pred finale je bilo komentara tipa ‘eno ga onaj mali što nas je pobedio u polufinalu’. Želim da se što bolje spremim za London i po mogućnosti istrčim ispod 49 sekundi. Ne opterećujem se rezultatom, prvi cilj je polufinale, a posle je sve moguće”, zaključio je dvadesetjednogodišnji Bekrić.

Bacaču kugle Kolašincu je srebro zamalo izmaklo i kaže da mu je žao zbog toga, ali i da je ispunio ono što je želeo.

“Pre puta u Helsinki verovao sam da mogu do medalje. Osvajanjem bronze sam ispunio cilj, ali iskreno, žao mi je što nisam osvojio srebro i ostvario bolji rezultat, pre svega zbog vremenskih uslova. Takmičenje je održano na temperaturi od svega 12 stepeni. Imam još dovoljno vremena, mesec dana za trening. Verujem da mogu da tempiram formu i u Londonu budem najspremniji. Evropsko prvenstvo ostaje iza mene, sledeći cilj je borba za medalju na Olimpijskim igrama”, istakao je Kolašinac.

Verujemo da i na Olimpijskim igrama ovi momci mogu do medalje, kao i još neki naši atletičari, odnosno atletičarke. Poželimo im uspešne pripreme za najveće takmičenje na svetu i još uspešniji nastup na istom. Naravno, uz velike čestitke na osvojenim medaljama. Srećno u Londonu!


Radoslav Rade Jokić je diplomirani sportski novinar, bivši košarkaš, obožava sport, bilo to gledanje ili bavljenje istim. Slobodno vreme posvećuje bliskim ljudima, kao i rekreaciji, pisanju, čitanju… Muzika ga opušta i motiviše. Zavisnik od komunikacije sa ljudima, ne voli samoću i tišinu. Kako i sam kaže “nikada ga ne drži mesto”, čovek je “od akcije”, a Beograd je pravo mesto za njega jer mu pruža sve što mu treba.

Editors choice