Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Šta da obučeš kad si švorc?

Šta da obučeš kad si švorc?

Moda je pomalo kučka, zar ne? Super vam je kad imate novca da idete u korak sa njom, a smuči vam se kad ste totalno švorc i delujete demode u društvu. Evo par trikova kako da je pratite i kad vam je novčanik tanak.

Pratite rasprodaje

Ako vam se neki komad odeće baš sviđa, a nesnosno je skup, vi sačekajte rasprodaju kada će biti snižena cena. E, sad, treba biti strpljiv i stalno pratiti dešavanja. Jer ako nosite baš broj 39, znajte da vaših must have sandala neće biti već prvog dana. Odleteće u kesi neke druge zadovoljne devojke. Uglavnom srećno, dobro je za treniranje živaca!

Ne prestajte da kupujete

Zvuči vam nelogično? Pa, da, nemojte prestati. Jeste da će vam to delovati kao prelazak sa mojito koktela na čašu vode, ali bolje išta nego ništa. Ograničite budžet na neki minimalan nivo i prošetajte po radnjama koje su jeftine. U nekom budžaku ćete sigurno naći nešto simpatično, lako uklopljivo uz vašu odeću i pre svega prilično jeftino. Kreditnu karticu ili zaboravite, ili ostavite kod kuće, čisto da vas ne povuče da napravite glupost.

slika 1c Šta da obučeš kad si švorc?

Opet nemam šta da obučem

Kupujte van sezone

Kažu da je najbolje kupovati u sezoni, jer tada kupite komad odeće koji se baš nosi u tom periodu, i to je ok. Ali negde u normalnim zemljama. U Srbiji se kupuje isključivo van sezone. Znači, u ovom letnjem periodu najbolje vam je da kupite dobar kaput i čizme. Po veoma povoljnim cenama. I celu zimu ćete pevati kao bela lala.

Menjajte se

Sigurno imate drugarice sa kojima delite ukus za modu i broj odeće i cipela. Takve drugarice su zlatan rudnik. Organizujte sastanak prvo kod sebe, pa kod nje. U oba slučaja će se naći stvari koje npr. jedna slabo nosi, a drugoj se idealno uklapa u kombinacije. To znači da će stvari koje su stajale i skupljale samo prašinu na ofingeru ponovo videti svetlost dana. Divno, zar ne!? Još bolje je ako imate rođenu sestru, sa njom tek možete da kombinujete odeću i budžet.

Oslobodite se svog unutrašnjeg snobizma

Niko neće upirati prstom u tebe ako svratiš do second hand radnje, buvlje pijace ili radnje sa diskontnim cenama. Oslobodite se tog osećaja da morate imati sve markirano i po propisu. Verujte, ovako ćete za mnogo manje novca naći stvari koje papreno plaćate u fansy radnjama.

Parola snađi se

Uz novi par farmerki možete ukombinovati godinama staru majicu, i opet izgledati retro shic. Isto tako, uz novi par dobrih farmerki možete obući stare platforme, a na njih zakačiti neki detalj poput cveta, bedža, mašnice. Budite maštovite i kreativne. To je osnovno pravilo mode.


Milica Stankić je student španskog jezika i hispanskih književnosti. Obožava život, svoju porodicu, ljubav, prijatelje i milion sitnih iznenađenja. Veruje da pravi poljubac i iskren osmeh mogu izlečiti i najtežu bol. Jedina reč koju ne podnosi je “laž”, i teško onom ko je slaže. Kune se u Servantesa i smatra ga genijem svih vremena, duboko veruje njegovim rečima: “La pluma es la lengua de la mente” (“Pero je jezik uma”).

Editors choice