1/3

Toliko si jedva čekala malo sunca da se “pržiš” po ceo dan! Prosto, apsolutno više nema šanse da dozvoliš sebi da ideš po gradu bela kao sir – vreme je za preplanuli, letnji ten!

U početku je sve išlo glatko. Sunčala si se, nanosila si kremu sa zaštitnim faktorom redovno i konstantno, a možda i nisi, ali si ipak izgorela i to ono… Čini ti se nikad gore! Sve te boli, cela si vrela, sve te zateže, a boju kože ne želiš ni da komentarišeš. Ne da nisi preplanula, nego si rak-crvena! Ko bi rekao da nekoliko sati na suncu može da napravi takve posledice…

No, šta je tu je. Ne vredi ti stajati na muku, ali vredi ti pomoći. Postoji nekoliko brzih, kućnih trikova koje možeš da primeniš odmah kada izgoriš kako bi sebi olakšala preživljavanje “opekotina”.

koza 41 Šta da radiš kada izgoriš na suncu kao nikad do sad?

Najpre, popij veliku čašu hladne vode. Voda, koja obezbeđuje najbolju hidrataciju iznutra, ključni je trik za brzo lečenje crvene, iritirane kože, zato vodi računa o tome da dnevno zaista unosiš makar osam čaša vode.

Ukvasi peškir ili neku prijatnu tkaninu hladnom vodom, iscedi ga i stavi na “kritična” mesta. Aaah, kako hlađenje prija!

Priušti sebi hladnu (!) kupku sa nekoliko kapi ulja kamilice. Tako prijatno i nežno za kožu!

U kalup za led stavi malo aloe vera gela, zamrzni i koristi ove ledene kockice kao direktno rešenje za “izgorelu” kožu.

Editors choice