Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Šta je Carrie bez Carrie?

Šta je Carrie bez Carrie?

S vemenima stara lica postaju nova lica. Pitate se kako? Koliko god mislili da neki ljudi ili neke stvari nisu zamjenjivi prevarili smo se! Tako je i vječna Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker) dočekala svoju zamjenu, htjeli mi to ili ne Anasofija Rob (Anna Sophia Robb) je nova Keri Bredšo (Carrie Bradshaw), barem što se tiče serije “Kerini dnevnici” (The Carrie Diaries).

Kroz mnoge avanture proslavljene Keri, obožavateljica cipela i kolumnistica koja bi prije svega radije kupila “Vogue” nego večerala, svijet je postao modna pozornica u kojoj su najluđe modne i gotovo nespojive kombinacije postale must have u ormarima modnih obožavateljica. Cijeli svijet je uživao iz sezone u sezonu u nastavcima serije “Seks i grad” (Sex i grad) u kojoj je nerazdvojna četvorka proživljavala brojne turbolentne prekide, neobavezni seks, grižnje savjesti, svađe i iskreno prijateljstvo.

slika 163 Šta je Carrie bez Carrie?

Glumica Sara Džesika Parker kao Keri Bredšo

U vrtlozima ljudskih ideja i željama za promjenom na red je došla i nova priča. Kod mnogih vjernih obožavatelja izazvala je ogorčenje, ali i želju da vide da li je zamjena za Keri uistinu dostojna svoje predhodnice. Za sve one koji nisu pročitali knjigu spisateljice Kendas Bušnel (Candance Bushnell) “Dnevnici Keri Bredšo” shvatit će da nitko zapravo “staroj Keri” ne uzima ulogu, jer se u knjizi radilo o preživljavanju posljednje godine srednje škole u provinciji prije dolaska proslavljene junakinje u Njujork i početak osamdesetih godina prošlog stoljeća sa njenim dolaskom u grad.

slika 257 Šta je Carrie bez Carrie?

Keri u svojim modnim izdanjima

U ljudskoj psihi je uvijek prisutan onaj glasić koji se uvijek bori protiv novih stvari koji se nameću u naše živote i izazivaju podjeljena mišljenja. Realno gledajući, teško da bi naša omiljena junakinja, koja je utjelovila lik Keri Bredšo mogla sa svojih četrdeset sedam godina odglumiti Keri teenagericu. Pa je mlada verzija Keri svakako dobrodošla. Pred cijelim timom stilista se ionako našao veliki izazov da se mladu glumicu Anasofiju Rob koja fizički podsjeća na naš voljeni lik  što vjernije dočara stil koji će osvojiti srca gledatelja koji su godinama uživali u modnim dosjetkama ove stylish kolumnistice iz  serije kojoj se uvijek rado vračamo. Jer ništa ne liječi slomljena srca, kišne večeri kad bojkotiramo izlazak iz kuće  od cjelovečernjeg maratona uz epizode “Sex i grada”.

slika 341 Šta je Carrie bez Carrie?

Glumica Ana Sofija Rob kao mlada Keri na snimanju serije "The Carrie Diaries"


Manuela Lovrenčić – modna dizajnerica, fotografkinja, putnik na stanicama vječnih traženja novih pustolovina, zalazaka sunca, mirisa kiše, zaljubljenica u vintage predmete i knjige. Živi život dan po dan, ispisujući stranice na svom blogu Fashion Disorder.

Editors choice