Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Šta onda kada tvoj dečko ima dečka

Šta onda kada tvoj dečko ima dečka

Jedna od bolnijih ljubavnih izdaja je kad shvatite da je vaš dečko gej. Možda je upravo i on sam to shvatio, možda je sa vama pokušavao da pobegne od svoje prirode i možda mu je veza sa vama pomogla da shvati da se od sebe ne može pobeći.

Ovo je teška i bolna spoznaja za muškarca u homofobičnom društvu. On će uvek najpre učiniti sve da pokuša da se uklopi u heteroseksualni obrazac veze i ljubavi, pre nego što shvati da je to izgubljena bitka.

Ali za ženu, to je totalni poraz. Tu nema ničega čemu bi parirala i sa čim bi mogla da se uporedi i da pokuša da se izbori. Ona neće biti srećna što je na neki način pomogla svom dečku da shvati, spozna i prizna sebe. Biće ljuta, bespomoćna, povređena i uvređena. Optuživaće ga da ju je lagao sve vreme. Ali nije. On je samo pokušavao sebe da slaže.

Biti laž nečijeg života, a zatim biti odbačen kao laž, ne dopire do svesti kao istina o tome da si zapravo deo nečijeg otkrovenja.

Drugi slučaj laži i otkrovenja u seksualnosti je kad se žena ludo zaljubi u gej muškarca, verujući da on do sada nije sreo pravu ženu, koja će mu pomoći da pronađe svoju muževnost, da se izleči.

Ali, on nije bolestan. Samo je gej. A žena je u ovom slučaju podlegla mitu o pravoj ženi.

seksi decko Šta onda kada tvoj dečko ima dečka

Jer gej muškarac i prava žena su na istom zadatku. Oni traže pravog muškarca. To što uopšte nije fer što je on toliko divan, lep, kreativan, duhovit, zanimljiv, nežan i senzitivan, tojest, na toliko načina toliko bolji od svih muškaraca koje je do sada srela, uopšte nije važno.

Ljubav može da se razvije, naravno. Duše se prepoznaju, iako telesna hemija ne radi ono što se od nje očekuje. Čak i ako se uspostavi zadovoljavajuća telesna veza, njemu to neće biti dovoljno. Biseksualnost je uvek malo više homo, nego bi.

Ljubav je dovoljno komplikovana i bez dodatnih nejasnoća i dvosmernosti u seksualnoj orijentaciji.

Jer ako vam se čini da ste preobratili gej muškarca, čini vam se. Vi njemu suštinski ne možete da pružite ono što može drugi muškarac. I njemu će to nedostajati. I na kraju ćete oboje biti toliko nesrećni i frustrirani, da će on morati da posegne za onim što mu nedostaje, a vi ćete morati da se pomirite sa tim, ili da odete.

Ako pripadate nekonvencionalnim, umetničkim krugovima, biće možda malo lakše shvatiti i prihvatiti slobodnu vezu. Slobodnu u svakom smislu. Jer umetnost gradi sopstvene vrednosti, ima sopstvenu percepciju stvarnosti i obuhvata mnoge različite koncepte.

Umetnost zahteva istinu da bi vredela, pa se sa poštovanjem i pažnjom odnosi prema svakoj istini, ne deleći je na poželjne i nepoželjne, prihvatljive i neprihvatljive delove. Što ne znači da homoseksualnost nije rasprostranjena i u drugim životnim sferama, nego da je tamo prinuđena na skrivanje.

Pa, ako saznate da vam je dečko gej, ne morate da prestanete da ga volite. A ne morate ni da pristanete na otvorenu, biseksualnu vezu.

Sve što treba da uradite je da vrednujete istinu na umetniči način.

Aleksina Đorđević

Editors choice