Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Šta to prouzrokuje opadanje kose?

Šta to prouzrokuje opadanje kose?

Ne žurite sa zaključcima da je gubitak kose posledica samo stresa ili je samo genetski zato što može da bude i više od toga! Gubitak kose često je signal brojnih medicinskih problema i može da bude rezultat niskog nivoa crvenih krvnih zrnaca i gvožđa u vašem organizmu. To stanje je označeno kao anemija.

Nedostatak gvožđa kod žena u nekoliko kliničkih studija pokazalo se kao čest razlog gubitka kose kod žena koje nisu u menopauzi, u uzrastu od 30 do 50 godina. Kod žena ispod 50 godina glavni razlog gubitka kose je nutritivne prirode, i zahvata 30% žena. Povećani i uporni gubitak kose (hronični telogeni efluvijum) i redukovani volumen kose osnovni su simptomi. Glavni razlog čini se da su narušeni nivoi gvožđa, kompromitovani suboptimalnim unosom esencijalnih aminokiselina l-lizina. Druga studija na 153 žena sa telogenim efluvijumom sprovedena u periodu 1995-1998. pokazala je da je nedostatak gvožđa razlog gubitka kose kod 72% žena. Telu su potrebni određeni nutritijenti da bi proizvodio hemoglobin i crvena krvna zrnca i ako ima nedostatak nekih nutritijenata, razvija se anemija. Ako nema dovoljno gvožđa produkcija hemoglobina je ograničena i posledično i produkcija crvenih krvnih zrnaca. Crvena krvna zrnca su potrebna da nose kiseonik do svakog dela tela. Anemija izaziva slabije snabdevanje ćelija i tkiva kiseonikom što afektuje i smanjuje njihovu funkciju.

201201 omag thin hair 600x411 Šta to prouzrokuje opadanje kose?

Znanje kako da se izborite sa problemom poput anemije i gubitka kose pomoći će vam da izbegnete nervozu i depresiju zbog pramenova kose koje gledate u kadi ili na češlju. Međutim, ponekad vam je potrebna dopunska pomoć. 101 HAIR CARE centar za probleme i negu kose uspešno izlazi na kraj sa gubitkom kose izazvanom anemijom. Ponekad kada postoji i genetska osnova za gubitak kose stepen proređivanja može biti i ozbiljniji.

Zavisno od stepena slabosti kose preporučuju se različiti tipovi nutritivnih proizvoda iz linije 101 bogati vitaminima, mineralima i esencijalnim aminokiselinama koji se lokalno nanose na kožu glave da bi se sprečilo opadanje kose i obezbedilo direktno pothranjivanje folikula dlake. Postepeno se stabilizuje opadanje kose, kosa postaje jača i vraća se kvalitet kose. U prvim fazama tretmana intenzivno se vrši oksigenacija kapilicijuma da bi se obezbedio visok nivo kiseonika koji nedostaje u perifernim tkivima kod anemije. Funkcija folikula se poboljšava laserskom biostimulacijom koja enregetski povećava funkciju ćelija u korenima dlaka koje ionako oslabjeno rade zbog nedostatka kiseonika i nutritijenata. Postepeno na svakom nivou, od hemoglobina do ćelijske funkcije rešavaju se nastali problemi i dobija se i zdravo telo i jaka krv i svakako zdrava i kvalitetna kosa!

Posetite 101 Hair Care centar za lečenje opadanja kose i oboljenja kose www.101hair.rs

Kontakt tel. 011-2430 754; 060-525 6252
Adresa: Koče Kapetana 35, Beograd

Editors choice