Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Šta vam najčešće izmami osmeh na licu?

Šta vam najčešće izmami osmeh na licu?

Postoji li recept za sreću? Ako postoji, da li se može naučiti i oblikovati prema sebi i svojim željama. Možda već neko od vas ima svoj recept za sreću, a neki možda tek treba da saznaju. Idemo u potragu otkrivanja duševnog bogatstva zvanog sreća. Pridružite nam se.

Mnogo puta ste videli nasmejane ljude koji idu ulicama vašeg grada, možda ste čak i pomislili u tom trenutku da sa njima možda i nije baš sve u najboljem redu. Ali nikada niste saznali šta ih je to obradovalo i dovelo do takvog divnog stanja. Možda vam se i desilo da ste čak i u nekom momentu zavideli ljudima koji su uvek pozitivni i nasmejani i učinilo vam se za trenutak da vi možda nemate dovoljno lepih momenata u životu, kakva zabluda. Svako od nas je imao momente padanja i uzdizanja, samo nekome je potrebno manje, nekome više vremena da se ohrabri i nastavi da korača nasmejan i uzdignute glave. U čemu je ključ nasmejanih ljudi koji se brzo podignu?

slika 211 Šta vam najčešće izmami osmeh na licu?

Osmeh zvani ključ

Nekada vam je osmeh mogla izmamiti bilo koja pohvala roditelja za odličan uspeh u školi, pomoć mlađem bratu oko domaćeg zadatka, gde ste se vi pravili važni i odgovorni. Tada biste dobili poklon u vidu omiljene igračke ili simboličan džeparac kao nagradu, zato što ste pokazali da ste najbolji za vaše roditelje i to bi vam bilo sasvim dovoljno, da vašoj dečijoj radosti nema kraja. Međutim, stvari se dosta promene kada odrastete i shvatite da vas malo stvari čini zaista srećnim. Kada završite fakultet i zaposlite se, dolaze nove želje, drugačiji pogledi na svet i zapravo vam se čini da je sve ono što vam se činilo dostupnim, zapravo nedostupno.

Nema nagrađivanja kada dobro uradite posao, kada učinite neko dobro delo, jer ste odrasli i to se od vas očekuje. Zato ste vi glavni i odgovorni za vašu sreću i vaš osmeh, a zapravo ključ i dalje leži u malim zadovoljstvima, koje sebi možete da ispunjavate, ma koliko godina imali.

Idite u pozorište, odgledajte komediju, doživite katarzu i vratite se kući sa osmehom. Pojedite sladoled na klupi u parku sa prijateljima, kao nekada, kada ste bili mali.

Idite u luna-park i provozajte se koji krug, jer sve to vi možete, samo poželite i osmeh se sam budi.

Verovatno će vam delovati kao fraza, kada neko kaže mislite pozitivno i biće sve u redu. Dok se vi potrudite svom snagom da mislite pozitivno, tog dana vam se desi da izgubite poveću svotu novca, sa kojom je trebalo da platite stanarinu. I onda se zapitate odmah da li je to tačno?

Kada mislite pozitivno sve se odvija onako kako vi želite ili ste vi malerozni?

Opustite se samo, ne razmišljajte o stvarima koje vam se mogu desiti i zasnivati vašu realnost na pretpostavkama, jer vas to upravo uvlači u začarani krug negativnosti. Usmerite se na kreativan rad kao što je čitanje knjige, slušanje muzike, druženje sa pozitivnim ljudima, provodite što više vremena u prirodi pod vedrim nebom, gde možete svoje misli na miru sređivati. Posmatrajte decu dok se bezbrižno igraju i raduju malim stvarima, to će vas još jednom podsetiti šta je to što ste zaboravili. Osmeh će vam se sam oteti, kada shvatite da pronaći mir u svojoj duši je veoma lako, samo živite u sadašnjosti. Nije lako misliti pozitivno, ali jeste jednostavno biti kreativan i kreator svog malog sveta.


Alex Anđelković – Zaljubljenik u umetnost, kad god ima priliku želi da podeli svoje impresije sa drugima, da zaintrigira druge da je makar malo zavole. Umetnost – “Čaroban svet” njena definicija.

Editors choice