Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Stanley Howard Shaffer: Trebali ste biti sa mnom

Stanley Howard Shaffer: Trebali ste biti sa mnom

Stenli Hauard Šafer (Stanley Howard Shaffer) (1944–2010) je više od svega volio fotografiju, i to crno-bijelu, i žene. Usprkos tomu, malo je tko čuo za njega. To je golemi grijeh. Zašto? Zato što je tijekom svojega rada ovjekovječio mnoge ljepotice, od kojih ćemo navesti samo neke, poput Karle Bruni (Carla Bruni), Đije Karanji (Gia Caragni), Đenis Dikinson (Janice Dickinson), Džeri Hol (Jerry Hall) i Ume Turman (Uma Thurman). Fotografirao je i za Bloomingdale’s, “Vogue”, Victoria’s Secret i mnoge druge. Njegove su fotografije u svoj svojoj jednostavnosti zavodljive do srži.

Slika 1.8 Stanley Howard Shaffer: Trebali ste biti sa mnom

Autoportret

Slika 2.8 Stanley Howard Shaffer: Trebali ste biti sa mnom

Fotografija nepoznatog modela

Slika 3.4 Stanley Howard Shaffer: Trebali ste biti sa mnom

Tom Beringer i Džeri Hol

Njegovo plodno razdoblje započelo je šezdesetih godina prošloga stoljeća. Tada se družio sa svim poznatim Njujorčanima. Vrlo je blizak bio s Endijem Varholom (Andy Warhol). Stenli Hauard Šafer uvijek je bio u vrevi gradskih zbivanja. Važni domjenci bili su neizostavni bez njega. I naravno – njegovog fotoaparata.

Slika 4.4 Stanley Howard Shaffer: Trebali ste biti sa mnom

Društvo pred ulazom u jedan njujorški restoran

Talent ovog fotografa nenadmašan je, baš kao i njegov nestašan, originalan i vrckav život. Mnogi ukazuju na to kako je to sve postigao zahvaljujući svojoj intuiciji. Uvijek je slušao što mu intuicija govori. Donijela mu je prestiž o kojemu mnogi mogu samo sanjati, a njegovi klijenti nisu bili samo klijenti, oni su bili njegovi prijatelji. Slobodno zaključujemo kako je tijekom svojega života uspješno spajao poslovno i privatno.

Svaka njegova fotografija priča priču koju je riječima teško izreći. Potrebno ih je vidjeti. Zahvaljujući objavi njegove monografije prigodnog naziva “Trebali ste biti sa mnom”, moguće je upoznati se s njegovim životom koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Nažalost, objavu monografije nije doživio.

Šezdesete godine prošloga stoljeća fotoaparat, glamurozna odjeća, intimna druženja s društvom, njujorški stanovi, strast za životom, svijetla alkoholna pića… Poželjet ćete da ste bili s njim. Ali, nažalost, niste. I, zato – monografiju u ruke.

Slika 5.1 Stanley Howard Shaffer: Trebali ste biti sa mnom

Naslovnica monografije

Slika 6.1 Stanley Howard Shaffer: Trebali ste biti sa mnom

Gloria Vanderbilt

Slika 7.1 Stanley Howard Shaffer: Trebali ste biti sa mnom

Džejn Hičkok sa svojom kćeri Serenom

Izvori fotografija: wmagazine.com


Ela Vujanić osim što je studentica stručnog studija sestrinstva, ona je i kolumnistica i novinarka. To joj nije bilo dovoljno, pa se zajedno sa svojom najboljom prijateljicom upustila u avanturu nazvanu Modni ručak, u kojoj su iskazale sva svoja kulinarska umijeća. Mrsko joj je pitanje “Što je pisac želio reći?”. Zašto? Zato što joj se, kao što i sami vidite, uvijek činilo da je pisac želio reći više od jedne stvari ili možda niti sam nije točno znao što želi reći.

Editors choice