Nakon što smo vas upoznali sa srpskom blogerskom modnom scenom, selimo se van granica naše zemlje. Stižemo u Hrvatsku, prelistavamo modne stranice istaknutih dnevnika i predstavljamo vam njihov stil.

Blog “Fashion Rocks”, autorke Mile Puljiz, predstavlja svojevrsnu kombinaciju modernih i vintage komada, kako garderobe, tako i obuće. Crna boja je njena opsesija i večiti izvor inspiracije. Ipak, oprobala se i u pastelnim tonovima roze koja joj, složićete se, fenomenalno pristaje. Posebna strast su joj sakoi raznih krojeva i materijala, te ćete je videti kako ih kombinuje na neverovatno interesantne načine. Kaže da više voli izazvati reakciju nego zevanje, u čemu sigurno i uspeva.

1 Mila Puljiz Stil hrvatskih modnih blogerki i blogera

2 Mila Puljiz Stil hrvatskih modnih blogerki i blogera

Izvor: fashionrocks-vogue.blogspot

Leonarda Komen ispisuje stranice bloga koji nosi naziv “Soffisinglestyle”. U ovoj kreativnoj riznici možete pronaći ideje kako da u vaš životni prostor unesete male izmene, te kako da na staroj obući uradite mali makeover. Lepršave, udobne haljine, bluze, teksas šortsevi i raznovrsni aksesoari – u najkraćim crtama opisuju stil autorke pomenutog bloga. Ovog leta, kao omiljeni modni detalj izdvaja šešir upotpunjen neobaveznim, nemirnim loknama.

3 Leonarda Komen Stil hrvatskih modnih blogerki i blogera 4 Leonarda Komen Stil hrvatskih modnih blogerki i blogera

Izvor: soffisinglesstyle.blogspot

Blog “Chocoholic” uređuje autorka Tonia Prančić. Ove stranice, okupane bojama, jedne su od onih koje će uvek izmamiti osmeh i pozvati na dobro raspoloženje. Njen stil je zaista jedinstven. Ogleda se u kombinaciji jarkih boja, raznoraznih dezena i upadljivih aksesoara. U vrelim letnjim danima, uglavnom preferira šortseve, haljine i sandale. Prsten mašne svih dimenzija, torbe i drugi modni detalji, proizvod su njene mašte i retko koga ostavljaju ravnodušnim.

5 Tonia Prančić Stil hrvatskih modnih blogerki i blogera 6 Tonia Prančić Stil hrvatskih modnih blogerki i blogera

Izvor: chocoholicsstyle.blogspot

Prava modna enciklopedija krije se iza bloga “GuerillaGirl”, koji potpisuje Ljupka Tanevska. Okarakterisan je kao jedan od najličnijih modnih dnevnika i predstavlja oazu inspiracije svima onima koji ga redovno prate. Stil njegove autorke se po mnogo čemu izdvaja od ostalih. Haljine sa volanima, nemirnim tufnama, jarkim i pastelnim bojama, te fenomenalni ukrasi za kosu – kreirani specijalno za fotografisanje, samo su delić onoga što nudi svojim čitaocima.

7 Ljupka Tanevska Stil hrvatskih modnih blogerki i blogera 8 Ljupka Tanevska Stil hrvatskih modnih blogerki i blogera

Izvor: guerrillagirl.net

Petra Kušan je devojka koja prosto osvaja svojim jednostavnim kombinacijama i piše nam sa bloga “Chez Bubushka”. Njen zaštitni znak su glomazne cipele, teksas šortsevi, suknje i haljine koje često šije sama. Što se tiče modnih dodataka, više voli minimalizam, a najdraži su joj oni aksesoari koje stvara njena kreativna radionica. Pored niza predloga kako da sami budete svoj majstor, vodi vas kroz najnovije kolekcije omiljenih brendova.

9 Petra Kušan Stil hrvatskih modnih blogerki i blogera 10 Petra Kušan1 Stil hrvatskih modnih blogerki i blogera

Izvor: chezbubushka.com

Blog pod nazivom “Fashion Gossip”, uređuju dve najbolje prijateljice, Martina Tomašević i Katarina Matić. Svaka iz svog ugla predstavlja viziju mode i prezentuje je vernim čitaocima. Ono u čemu obe uživaju su neodoljivi cvetni dezeni, lagane bluze i haljine, vrtoglave potpetice, te nezaobilazni modni detalji poput kaiševa i nakita. Na njihovom blogu možete naći i izveštaje sa modnih pista koje su propratile.

11 Fashion Gossip Martina Stil hrvatskih modnih blogerki i blogera 12 Fashion Gossip Katarina Stil hrvatskih modnih blogerki i blogera

Izvor: fashiongossipmk.blogspot

Danas razbijamo predrasude o tome da muškarci ne prate modu i modne trendove, pa vam predstavljamo dva interesantna blogera sa vrelog asfalta hrvatskih ulica.

Stranice “Stoned Stylist” bloga popunjava autor Lovre Peranić. Svoj stil definiše kao “indie rock” a posebno žali što nije živeo u 60-im godinama prošlog veka. Omiljeni komadi garderobe su mu farmerke, jednostavne majice, pantalone svih dužina i prsluci. Kada su u pitanju modni detalji, dokazao je koliko dobro mogu da se iskombinuju leptir mašne i tregeri, a ne smemo zaboraviti ni šešire koji su gotovo uvek sastavni deo njegovog outfita.

13 Lovre Peranić Stil hrvatskih modnih blogerki i blogera 14 Lovre Peranić Stil hrvatskih modnih blogerki i blogera

Izvor: stonedstylist.blogspot

Autor bloga “DinoBoy”, Dino Kalember, svoje čitaoce redovno izveštava o aktuelnim modnim trendovima, najnovijim kolekcijama omiljenih dizajnera i brendova, te ih kroz intervjue upoznaje sa cenjenijim ljudima iz javnog života i blogerske scene. Njegov stil prate plava, tirkizna, ljubičasta i nežno žuta boja. Leti uglavnom nosi ¾ pantalone, farmerke i prijatne majice (u čijem će se kreiranju i oprobati). Svoje kombinacije neretko začini kapama ili šeširima, a za naočare po njegovom ukusu, dao bi i poslednju kunu.

15 Dino Kalember Stil hrvatskih modnih blogerki i blogera 16 Dino Kalember1 Stil hrvatskih modnih blogerki i blogera

Izvor: dinooboy.blogspot


Marina Marry – studentkinja industrijskog inženjerstva i menadžmenta, zaljubljenik u fotografiju, zvuk saksofona i ukus Tiramisu torte. Nepopravljivi sanjar, hedonista i ponosni vlasnik  kreativne džungle Imagine, Create, Enjoy”. Omiljeni citat:“Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world.”

Editors choice