Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Stipendisti Fonda za mlade talente na praksi u kompaniji Telekom Srbija

Stipendisti Fonda za mlade talente na praksi u kompaniji Telekom Srbija

Stručnom radionicom u organizaciji Telekoma Srbija, koju su otvorili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk, obeležen je početak prakse za stipendiste Fonda za mlade talente u toj kompaniji. Odabranim studentima pružena je prilika da praktično primene sve što su tokom studija naučili, kao i da steknu iskustvo neophodno za kasnije zaposlenje.

Stručna praksa je rezultat Sporazuma o saradnji koji su potpisali Telekom Srbija i Ministarstvo omladine i sporta u julu prošle godine. Zahvaljujući sporazumu, po 10 odabranih studenata Fonda za mlade talente će u naredne četiri godine imati priliku da u Telekomu obavljaju praksu u trajanju od dva meseca pod nadzorom mentora.

“Studenti predstavljaju budućnost ove zemlje, pa smo se mi u Telekomu Srbija potrudili da damo svoj doprinos njihovom obrazovanju, da značajno obogatimo njihova praktična znanja i učinimo ih kvalitetnijim i poželjnijim kadrom u očima budućih poslodavaca. Uz mentora koji će pratiti rad svakoga od njih i pružiti neophodnu podršku i pomoć u dostizanju ciljeva prakse, uveren sam da će ovi mladi ljudi lakše pronaći svoj profesionalni put i odlučiti da ostanu u Srbiji”, izjavio je Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekoma Srbija.

Stipendisti Fonda za mlade talente sa g Udovicicem i g Culibrkom Stipendisti Fonda za mlade talente na praksi u kompaniji Telekom Srbija

“Zadatak države nije samo da obezbedi stipendije za najbolje studente već, pre svega, da stvara šanse za njihovo zapošljavanje u Srbiji. Upravo ovakvim programima pokušavamo da spojimo poslodavce i studente, da kroz programe prakse i stručnog usavršavanja dođu do prvog posla. Naravno, program stipendiranja najboljih se nastavlja i za to je Vlada ove godine izdvojila više od 700 miliona dinara. Pored konkretne finansijske podrške, nastojimo da stipendistima pružimo i podršku prilikom sticanja prvog radnog iskustva. Ova aktivnost se sprovodi kroz saradnju sa najboljim kompanijama, institucijama i organizacijama u Srbiji. Moramo učiniti sve da mladi ne odlaze u inostranstvo u potrazi za poslom, već da imaju povoljne uslove da žive i rade u svojoj zemlji”, rekao je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta.

U radionici su učestvovali stipendisti Fonda za mlade talente, koji su imali priliku da se kroz prezentacije upoznaju sa delatnošću, uslugama, procedurom zapošljavanja, strukturom mreže i informacionim sistemom Telekoma Srbija.

U drugom delu radionice studenti su prisustvovali praktičnoj demonstraciji različitih aplikacija važnih za poslovanje kompanije, kao što su Cloud computing, Aircom (alat za planiranje mobilnih mreža i RR linkova) i TeleCAD GIS (alat za planiranje bakarnih i optičkih kablovskih mreža).

Editors choice