Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

I žene se plaše vezivanja

I žene se plaše vezivanja

1/2

Da raščistimo na početku. Nije loše plašiti se i nije moguće biti totalno neustrašiv. Ako tripujemo da nam nešto fali zato što osećamo strah, plašićemo se i samog straha, a to je već bolesno. Ukoliko smo totalno neustrašivi, to samo znači da ego dominira i ne dozvoljava nam da uvidimo gde smo labavi, uplašeni i povredivi.

I pre nego što zastranimo u razmišljanju o strahu od vezivanja, udahnimo na trenutak duboko i pogledajmo sebe odozgo. Šta vidimo? Ljudsko biće, ranjivo, prolazno, u neprekidnom naporu da dosegne svoje ciljeve, suočeno sa bezbroj ljudskih ograničenja, puno pomešanih emocija, nekontrolisanih misli i oprečnih stavova. Zato smo ljudi, a ne kiborzi i superheroji. Zato što osećamo i mislimo svašta odjednom. Strah je sastavni deo naših nagona za opstanak i odbranu u borbi. Nije nam potrebno da ga odstranimo i eliminišemo iz svog sistema, nego da ga uočimo, da primimo njegovu poruku da bismo bolje razumeli sebe, prihvatili stvarnost i vrednovali njene radosne i opuštajuće momente.

strah od vezivanja I žene se plaše vezivanja

Za čoveka je superherojstvo suočavanje sa svojim osećanjima i njihovo prihvatanje i razumevanje, a hrabrost nije nemanje straha, nego kretanje putem na koji nam ukazuje naše biće i kojim nas vodi naše srce, iako smo nesigurni i uplašeni. Prepoznavanje znakova da smo na dobrom putu sasvim je dovoljna nadoknada za svaki strah, koji hrabro prevazilazimo.

Editors choice