Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Striptiz za pismene: Pet dozvola koje vam niko neće dati

Striptiz za pismene: Pet dozvola koje vam niko neće dati

Svi saveti o tome kako da povratite samopouzdanje, raspoloženje i snagu posle nekih bolnih događaja, tiču se jedino vašeg ega. On je taj koji zahteva da se oseća dobro. Duša zna da je sve u redu, nezavisno od toga koliko je sujeta oštećena. Srce ne sastavljaju trikovi, nego isceljenje. Zato su vam potrebne dozvole, koje su ultimativno nelegitimne u potrošačkoj svesti globalne etike. Dakle, da pođemo od najčešćih lomova:

Ako vas je prevario dečko

Osetite sva osećanja. Bes, razočaranje, nevericu, tugu. Zadržite se na osećanjima, ne krećite u akciju dok ne prepoznate i priznate svako osećanje koje se pojavilo. Imate prava da budete izbezumljene neko vreme. Jebeš fasadu, češljanje, šminku i lažno predstavljanje. Dovedene su u pitanje sve vrednosti. Zašto vas je prevario? Da li mu je nedostajalo nešto što ne možete da mu pružite (na primer, ne možete da budete neko drugi), prosto je iskoristio trenutak da zadovolji apetit, za njega je to samo seks, a vas voli? Provalite koliko su to nebulozna pitanja! Kad nekog volite, ne varate i tačka. Odlučite da ne želite da ga izdate i povredite, i tačka. A tek zašto je dozvolio da se prevara otkrije? Jer, sigurno je dozvolio, inače ne biste ništa znali. Šta time hoće da vam stavi do znanja? Da mu je potrebno da vas izdrnda najgore, da bi stavio na konačnu probu veličinu vaše ljubavi? Nijedna ljubav nije velika toliko. Osim ako ne date šansu svim svojim osećanjima. Besni ste i hoćete da se kresnete sa prvim ko vam naleti? Nemojte sa prvim. Setite se nekoga ko vam se baš sviđa, a niste hteli da se upuštate, jer ste odabrali vernost. Naslađujte se tom mišlju. Ako ste prava žena, a svaka prava žena je prava kučka sa pedigreom, obezbedićete sebi sladak provod sa nekim drugim i ako vam to umiri osećaj za pravdu, moći ćete da ponudite dečku oproštaj veličine svemira. I nikada, nikada, nikada mu nećete reći zašto je to tako.

24851017 Striptiz za pismene: Pet dozvola koje vam niko neće dati

Svaka ljubav može biti ubojita

Ako vi prevarite dečka

Zaslužio je. I verovatno će saznati jedino ako mu kažete. Recite mu jedino ako ste spremne da raskinete. Inače, imate svako pravo da mu nikada ne kažete. I da ga opet prevarite. Zato što je to jedini način da mu oprostite sve što nije uradio za vas i čime vas je odgurao od sebe. Možete da me mrzite, ali ja ne poznajem ženu koja vara iz ćefa, dosade, prilike, kao što to muškarci rade. Možda takve postoje, ali takve osobe nisam u stanju da nazovem ženama i srećom, ne poznajem ih.

Kad raskinete, zbog njega

Smete da mrzite i želite njegovu krv. Da zamišljate kako ga usmrćujete na bolan i spor način, počevši od međunožja. Da ga osudite na smrt i bacite lavovima. Tako reaguju žene, to je normalno, jer žene su kraljice. Seljančure buše gume i slične gluposti. Kraljice se sećaju da su nekada zaista smele da ubiju muškarca. I to im je dovoljno.

Kad raskinete – to je sigurno zbog njega

On je kriv. Vi ste možda bile glupe što ste mu dale svaku šansu i prešle preko svega 100 puta, brinule se i ulagale previše. To je ženski deo odgovornosti. Naprimamo se na ljubav i zaboravimo kako đon radi tamo gde nikakva molba ne pomaže.

U ratu i ljubavi sve je dozvoljeno

To svi znamo, ali niko vam ne kaže da to ne znači samo ono osvetoljubivo i grozno. Slobodno smete sve da oprostite i da enti put ispadnete budala u očima svih kojima ste se žalili i pred kojima ste obećavali sebi “nikad više”. Zato što nikad postoji baš koliko i zauvek. U nekoj drugoj dimenziji. U telu čoveka sa srcem, kome je učitan određen broj otkucaja, postoji samo sada. I ponovo. Dok smo živi. Šta god učinili iz poštovanja prema ljubavi i iz ljubavi prema sebi i prema ljubavi, biće prava stvar. A ljubav je rasveta u mraku. Ona ne negira mrak, nego ga poznaje i prihvata.

Prethodne tekstove iz serijala “Striptiz za pismene” možete pročitati ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice