5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Studentkinje modnog dizajna na BAFE-u

Studentkinje modnog dizajna na BAFE-u

Na ovogodišnjem BAFE-u (Balkan alternative fashion event) koji je bio održan u Mikser House-u od 25. novembra do 29. novembra, predstavile su se studentkinje Univerziteta Metropolitan, sa studijskog programa Modni dizajn. Studentkinja III godine Anja Plemić, finalista Serbian fashion week-a, imala je priliku da prikaže publici u Beogradu svoju kolekciju koju je predstavila na pomenutom modnom festivalu.

kolaz Anja1 Studentkinje modnog dizajna na BAFE u

Pored Anje, studentkinje III godine ove jeseni svoje radove predstaviće kroz projekat pod nazivom „Etno metamorfoza“, koji je deo istraživanja i mogućnosti alternativnih intervencija u jednoj od zahtevnih ali i veoma popularnih tkanina – džinsa. U saradnji sa kompanijom „Textil“ iz Užica, ova tkanina je specijalno obezbeđena za studente Univerziteta Metropolitan i za sve njihove kreacije.

kolaz anja 2 Studentkinje modnog dizajna na BAFE u

Ovo je samo jedan od projekata kojim se bavi III godina Modnog dizajna u ovom jesenjem semestru. Cilj ovakvih projekata je da se ponude nova kreativna rešenja u oblasti kreativnog modnog izraza. Tema „Etno metamorfoza“ podrazumeva korišćenje elemenata na indirektan način, prema slobodnom izboru iz bogate etno kulture i nasleđa pojedinih naroda, kao što je narod Afričkog kontinenta, narod Japana, pa i domaća etno kultura, koja je bogata vizuelnim i dekorativnim izrazima.

Ova tema takođe uključuje stavljanje elementa u novi savremen izraz amorfnih, tekstilnih interevencija i konstrukcijskih elementa džinsa i to sve kroz prizmu dekonstrukcije, koristeći u pojedinim rešenjima i postojeće odevne detalje i komade izrađene od džinsa.

Posetite Fejsbuk stranicu Univerziteta Metropolitan.

Editors choice