Na ovogodišnjem BAFE-u (Balkan alternative fashion event) koji je bio održan u Mikser House-u od 25. novembra do 29. novembra, predstavile su se studentkinje Univerziteta Metropolitan, sa studijskog programa Modni dizajn. Studentkinja III godine Anja Plemić, finalista Serbian fashion week-a, imala je priliku da prikaže publici u Beogradu svoju kolekciju koju je predstavila na pomenutom modnom festivalu.

kolaz Anja1 Studentkinje modnog dizajna na BAFE u

Pored Anje, studentkinje III godine ove jeseni svoje radove predstaviće kroz projekat pod nazivom „Etno metamorfoza“, koji je deo istraživanja i mogućnosti alternativnih intervencija u jednoj od zahtevnih ali i veoma popularnih tkanina – džinsa. U saradnji sa kompanijom „Textil“ iz Užica, ova tkanina je specijalno obezbeđena za studente Univerziteta Metropolitan i za sve njihove kreacije.

kolaz anja 2 Studentkinje modnog dizajna na BAFE u

Ovo je samo jedan od projekata kojim se bavi III godina Modnog dizajna u ovom jesenjem semestru. Cilj ovakvih projekata je da se ponude nova kreativna rešenja u oblasti kreativnog modnog izraza. Tema „Etno metamorfoza“ podrazumeva korišćenje elemenata na indirektan način, prema slobodnom izboru iz bogate etno kulture i nasleđa pojedinih naroda, kao što je narod Afričkog kontinenta, narod Japana, pa i domaća etno kultura, koja je bogata vizuelnim i dekorativnim izrazima.

Ova tema takođe uključuje stavljanje elementa u novi savremen izraz amorfnih, tekstilnih interevencija i konstrukcijskih elementa džinsa i to sve kroz prizmu dekonstrukcije, koristeći u pojedinim rešenjima i postojeće odevne detalje i komade izrađene od džinsa.

Posetite Fejsbuk stranicu Univerziteta Metropolitan.

Editors choice