Na otvaranju su govorili Srđan Ercega, direktor festivala i Predrag Lešić, direktor DoMEn-a, partnera i koorganizatora ovogodišnjeg festivala. U kratkom osvrtu na ovogodišnji WebFest .Me upoznali su goste sa starim dobrim stvarima: Web Fest .ME konferencijom u Budvi, takmičenjem za izbor najboljeg regionalnog web sajta/projekta, kao i novinom, start-up takmičnjem pod nazivom Web-Up.ME.

srdjan erceg i predrag lesic otvaraju webfest Svečano otvoren Web Fest .ME 2012

Srđan Erceg i Predrag Lešić

Ove godine su na programu, takođe, priče o preduzetničkim počecima, najnovijim tehnologijama, i uopšte svemu što je WEB. Konferencija će tradicionalno biti održana 20. i 21. septembra u Budvi, a već su spremna zvučna imena i važni noviteti o kojima se možete informasati na sajtu Webfest .ME. Na konferenciji će biti izabran najbolji start-up projekat koji će dobiti priliku da se predstavi u okviru TechCrunchDisrupt-a 2013, u Njujorku, u maju 2013. godine.

gosti na otvaranju Svečano otvoren Web Fest .ME 2012

Wannabe Magazine na otvaranju

Nakon zatvaranja konferencije, počeće regionalno takmičenje web projekata, a o najboljima će odlučivati žiri i publika iz svih zemalja regiona. Svi zainteresovani će moći da slobodno prijave sajtove za koje smatraju da su najbolji u određenoj kategoriji, a svi će biti u konkurenciji za Grand Prix festival, koji će dodeljivati javnost, glasanjem. Prijave će trajati od 22. septembra do 15. oktobra, a glasanje će trajati od 15. oktobra do 15. novembra.

web fest me tim1 Svečano otvoren Web Fest .ME 2012

Web Fest .ME tim

U prijatnoj atmosferi HedoneLounge Bar&Restaurant domaća Internet zajednica je još jednom pokazala da je budućnost u razvoju regionalnog weba i potvrdila slogan ovogodišnjeg festivala – Život je web.

Editors choice