Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Svila, čipka, dekupaž: Interesantne ideje za farbanje i ukrašavanje uskršnjih jaja

Svila, čipka, dekupaž: Interesantne ideje za farbanje i ukrašavanje uskršnjih jaja

1/3

Kako je u toku poslednja nedelja Vaskršnjeg posta, ono o čemu većina nas razmišlja i za šta se svi pripremamo i posebno radujemo, jeste Veliki petak kao s jedne strane najtužniji dan u hrišćanskoj istoriji, a sa druge strane vreme radovanja jer taj dan obeležava vreme provedeno u kući, kada se svi uposle oko farbanja jaja. I uvek se traže neki novi načini za njihovu dekoraciju, neki novi načini farbanja koji će dovesto do onog svima željenog rezultata, a to je da naša uskršnja jaja budu posebna i drugačija. To će nesumnjivo i biti, ali da bi ove godine sebi to i obezbedila, pronašli smo tri savršena načina njihovog farbanja, tačnije, više ukrašavanja i tehnika kojima ćeš dobiti neobično i veoma lepe rezultate.

Tehnika farbanja svilom

Prvo je potrebno da pretražiš svoje garderobere zbog nekih svilenih komada. Najbitnije je da sve što pronađeš bude šareno, sa nekim zanimljivim šarama i dezenima, te da se radi o 100% svili. Za ovo možeš da iskoristiš stare kravata, bluze, haljine koje više niko ne nosi, marame, ali bitno je da sve to odvojiš od svoje postave, kako bi ti ostala samo svila za jaje.

Kada pronađeš ovakve komade tkanine, jaje obmotaj u tkaninu, tako da lice materijala bude uz jaje. Sveži ovaj materijal oko jajeta, a onda ga tako umotaj u običnu belu tkaninu i nju sveži na vrhu jajeta. Kada nekoliko jaja obmotaš na ovaj način, spusti ih u šerpu sa vodom i sa 1/4 šoljice sirćeta. U tome kuvaj jaja, nekih 20-ak minuta, dok se u potpunosti ne skuvaju. Pošto se ovaj proces završi, izvadi ih na neku podlogu, tanjir, da se sasvim ohlade, pa ih potom iz svega odmotaj. I da, unutra će te sačekati pravo iznenađenje i jaje kakvo do sada sigurno nije nikada ukrašeno tako.

uskrsnja voda 2 Svila, čipka, dekupaž: Interesantne ideje za farbanje i ukrašavanje uskršnjih jaja

Editors choice