Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Tajanstveni Liu Jianan

Tajanstveni Liu Jianan

Liu Đianan (Liu Jianan, 刘嘉楠) fotograf je iz Kine i radi za prestižni muški magazin “FHM”. Kada je 2007. radio foto-sešn sa kineskom pop-zvezdom A Duo (Fu Ying, 符莹) tiraž je razgrabljen, te su ga rasprodali u preko pola miliona primeraka.

Fotografije prikazuju uglavnom vitke lepe Kineskinje, u neobičnim, akcionim pozama, oslikane na predelima iz mašte – filma, igre, stripa – predstavljene kao protagonistkinje, kao junakinje. Stoga, premda su ga već kritikovali da su mu fotografije previše sočne, čak fetišističke, Liu smatra da posredi nije puka erotska fotografija već prava umetnost.

001 Tajanstveni Liu Jianan

Provokativni foto-sešn povodom Olimpijade u Kini 2008.

Kaže da ga najviše privlači žensko lice jer se na njemu oslikava ženina priroda, samopouzdanje i lepota. Za žene smatra da su najprivlačnije kada su nešto između ljubavnice i prijateljice, neko ko je slobodan i ko je uvek pomalo udaljen. Tajna fotografije, za Đianana, jeste u potrazi za uglovima koji čine modela ružnom. Tek tada može da otkrije ono najlepše, izbegavajući te ružne okolnosti. O sebi ne želi da govori mnogo, kaže da ima devojku i vodi sasvim drugačiji, običan, život van sveta fotografije, okružen lepoticama. Misli da se nikada neće umoriti od gledanja u žensku lepotu. Zanimljivo je i to da je kasno počeo da se bavi fotografijom, tek kad je magistrirao na Akademiji za umetnost i dizajn, pekinškog Univerziteta Cinhua.

Predstavljamo vam deo fotografija koje je uradio 2008. za editorijal “Putuj, olimpijska bakljo” povodom letnje Olimpijade u Kini.


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Editors choice