Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Tajm aut, pauza, odmor

Tajm aut, pauza, odmor

Šta je ono što vam odmara mozak, regeneriše živce, održava fokus?

Znamo da nam je tajm aut neophodan više puta dnevno, da šta god radili, moramo da napravimo pauzu i da ne radimo ništa, ili da radimo nešto sasvim drugo. Znamo koliko nam treba odmor od svakodnevice, obično onda kad posustanemo i razbolimo se zato što nismo na vreme uzeli odmor.

Dnevni tempo gazi preko živih ljudi, spljeskava ih u pljeskavice i jede ih žive. Svakog dana nešto mora da se završi i nešto mora da se započne. Bilo da sedimo uz kompjuter, ili za šalterom, bilo da provodimo radni dan u automobilu, ili u obilaženju i kucanju na razna vrata, danas isto treba obezbediti nekoliko obroka, počistiti, oprati, spakovati, uslužiti, zahtevati, slušati, odlučivati, angažovati svoje sposobnosti da odgovorimo na zahteve svakodnevice. Deo tog angažmana nas ispunjava zadovoljstvom, deo je čist automatizam, a deo nas beskrajno zatupljuje i iscrpljuje.

Ali ljudi raspolažu trikovima. Igraju igrice kad ne moraju ništa da rade, razgovaraju telefonom, čitaju, opruže se i odspavaju, izađu u obližnji kafić na kafu umesto da je sami skuvaju, šetaju pse, voze bicikl…

mystery woman online dating main Tajm aut, pauza, odmor

Snađite se za puno malih odmora u toku dana, sačuvajte živce, odmorite mozak, napunite baterije brzinski

Pet minuta disanja i opuštanja sklopljenih očiju na bilo kom mestu gde trenutno morate da budete daje mozgu tajm aut, dovoljan da odmah posle nastavi punim tempom. Budno i radoznalo razgledanje ljudi, proučavanja njihovog ponašanja, pokreta i izraza lica, u trenucima koje morate da podelite sa gomilom ljudi, takođe je dosta opuštajuća aktivnost. Nošenje knjige sa sobom, za sve trenutke praznog hoda, savršeno je za one koji vole da pohađaju druge svetove i imaju potrebu da to stalno čine. Meditacija, vizuelizacija i ostale napredne tehnike za brzo odmaranje i osvežavanje idealni su načini čuvanja živaca i zdrave pameti.

Važno je da ne provedete pauzu brinući zbog svega što još treba da uradite, nego da sprovedete bilo koji od mnogih načina za rifrešovanje.

Ako sebi ne obezbedite dnevno puno malih odmora, kad dođe na red onaj veliki, nećete stići da se opustite i odmorite, u naporu da svaki dan odmora što bolje iskoristite. Ne možete se opuštati jednom u pola godine, ne vredi.

Ali tajm aut na svakih par sati možete primenjivati diskretno i vrlo efikasno.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice