Zamislite da možete da nacrtate čvrst trodimenzionalni predmet u vazduhu, onako kako iscrtavate simbole prstom. Previše futuristički, zar ne? Sigurni ste da u nekom naučno-fantastičnom filmu to funkcioniše, ali danas, 2014, na planeti zemlji teško. Međutim, grdno se varate, upravo to je koncept koji stoji iza Lix 3D olovke, kojom možete crtati čvrste linije u vazduhu bez ikakve potrebe za papirom.

Lix olovka je najsvežiji konkurent u polju 3D štampe koja se brzo razvija. Bilo kroz 3D olovke ili 3D štampače, ova tehnologija pruža uzbudljive mogućnosti za kreativne i inventivne ljude koji žele da stvore bilo šta, od prostih prototipa do kompletnih proizvoda za tržište, i to brzo i lako.

3d printing lix pen 3 Tech Up: 3D olovka kojom crtate u vazduhu 3d printing lix pen 2 Tech Up: 3D olovka kojom crtate u vazduhu

Iako Lix olovka izgleda komplikovano, tehnološki je veoma jednostavna. Pošto je uključite u struju i sačekate da se zagreje, ubacite u nju tanku plastičnu patronu – kao u pištolj za lepak. Ta topljena plastika se steže čim izađe iz olovke, što znači da možete napraviti linije koje se uzdižu sa površine. Sa malo vežbe, izumitelji olovke su počeli da prave neverovatne radove koji jasno ilustruju mogućnosti i raznovrsne upotrebe ove olovke u najrazličitijim poljima.

Maja Bunčić

Editors choice