Da li je na početku potrebno da vas pitam da li ste upoznati sa društvenom mrežom Linkedln?

Ukoliko pri pomeni ove reči bar otprilike naslućujete o čemu se radi, a pride ste i poslovna osoba koja želi da napreduje, vreme je da se raspitate i napravite svoj Linkedln profil.

Nakon što je, nekoliko puta menjan izgled profila i uvedene brojne vizuelne promene, potpuni redizajn je ono što je sve oduševilo! Svi vi, priključeni na ovu mrežu mogli ste da uočite određene promene koje su slične onima na Facebooku i Twitteru. 

219 Tech Up: Novi dizajn Linkedlna

Reč je o cover fotografijama kojima možete da ulepšate svoju stranicu ili da stavite željenu sličicu i tako reklamirate na primer, svoju firmu. Sličnost sa drugim mrežema naizgled je slučajna, a ukoliko ne uočavate ove izmene, moramo napomenuti da pristup novim profilima za sada imaju isključivo premium korisnici koji će za razliku od drugih moći da iskoriste sve novitete koji stižu ovom prilikom. Ostali korisnici mogu očekivati novi izgled u narednom periodu.

Osim ove vizuelne promene, postoje i druge koje se tiču lakše pretrage i stavljanja ključnih reči koje su vezane za njihov profil. Stavljenjem ovih, takoreći “tagova”, pretraga će biti efikasnija, a vaš profil u žiži online zbivanja.

124 Tech Up: Novi dizajn Linkedlna

Kako prenosi magazin “Mashable”, nove postavke podrazumevaju i otvorene profile po defaultu.

Pređašnji korisnici mogli su da uključe ovu opciju, a ona sada dolazi kao podrazumevana. Ukoliko želite da sakrijete svoj profil i da ne bude vidljiv svima, možete je jednim klikom onemogućiti.

Violeta Stojanović

Editors choice