Alana Majls (Alannah Myles) počela je sa pevanjem davne 1967. godine kada joj je bilo devet godina, a kada je 2011. godine povredila kičmeni nerv odlučila je da čak ni takva povreda ne može da je zaustavi. Kada  se prvi put pojavila na njenom debitantskom albumu pesma “Black Velvet” postala je hit preko noći, i u roku od nekoliko meseci postala najslušaniji radijski hit 1990. godine, a 1991. godine donela je mladoj pevačici i Gremija.

Black velvet1 The Best of Blues: Alannah Myles Black Velvet

Pesma je osvojila i Gremija

Sama pesma napisana je tako da govori o životu Elvisa Prislija (Elvis Presley). Tako da prvi stihovi “Mama’s dancing with baby on her shoulder” priča o samom početku njegovog života. Stihovi “Mama’s baby is in the heart of every schoolgirl; Love Me Tender leaves ’em crying in the aisles” govori o vrhuncu njegove karijere. Dok o smrti možemo čuti kroz reči: “In a flash he was gone, it happened so so, what could you do”.


Nesi – Hipik pacifista, nerealni optimista kojeg možete pronaći negde između Tirije, Arad Domana, Srednje Zemlje, planete Shili i kancelarije. Prodaće se za dve stvari – crveno vino i crnu čokoladu.

Editors choice