5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

The Best of Funk: Michael Jackson “Thriller”

The Best of Funk: Michael Jackson “Thriller”

Pesma “Thriller” Majkla Džeksona (Michael Jackson) odoleva vremenu. Čak i danas, nakon 28 godina, osvaja fanove širom sveta. Da li je u pitanju fanki-disko zvuk, Majkijev ples, zvučni efekti poput škripanja vrata, oluje, vetra i još mnogih jezivih zvukova ili pak odlična produkcija Kvinsija Džonsa (Quincey Jones), niko sa sigurnošću ne može da utvrdi, ali je sigurno da će nas još dugo, dugo pokretati na ples već prvim taktovima. Hit je izašao davne 1984. godine, na istoimenom albumu, a muzički spot koji prati pesmu je duži čak i od same pesme i predstavlja svojevrsni kratkometražni film.

foto112 The Best of Funk: Michael Jackson Thriller

Čuveni ples sa zombijima

Zanimljive činjenice:

Četrnaestominutni spot je najpopularniji spot ikada. Sa njim je počeo trend grupnih plesova u spotovima, a imenovan je za prvi video svih vremena na VH1 listi “100 najvećih video-spotova svih vremena”.

Osvojio je nagradu za najbolji performans, najbolju koreografiju, a po izboru gledalaca pesma je zauzela prvo mesto na MTV dodeli muzičkih nagrada.

Nakon Džeksonove smrti, prodaja njegovih izdanja je porasla. U SAD ovo je bila najprodavanija pesma preminulog pevača.

Crno-crvenu jaknu od teleće kože koju Džekson nosi u spotu, kupio je Milton Veret (Milton Verret), trgovac iz Teksasa, na aukciji u Kaliforniji za 1,8 miliona dolara u junu 2011. godine. Džekson je nosio jaknu u delu spota kada zombiji izlaze iz grobova i razdvajaju se u plesne grupe.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice