5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

The Best Of Game Soundtracks: Incubus “Follow”

The Best Of Game Soundtracks: Incubus “Follow”

Kompjuterske igre postaju sve značajniji deo industrije zabave. Shodno tome rastu budžeti i približavaju se filmskim. Već od početka devedesetih sve više kompozitora okreće se isključivo muzici za igre, a produkcijski timovi pozivaju poznate muzičare i grupe. Činjenica je da muzika jeste važan deo igara. Možda i važniji nego što je filmska muzika. Navikli smo da filmska muzika ima dve vrste melodija. Jedne su “nadahnute filmom”, koje poznate grupe daruju produkciji, a druge su pisane za film. Počesto mogu da budu sasvim nenametljive, gotovo neprimetne, a tek vrhunski režiseri zahtevaju muziku koja savršeno prati pokretnu sliku. U igrama je drugačije. Muzika čini značajan deo emotivnog sadržaja igre i prati svaku aktivnost igrača.

Pripremajući veliki hit “Halo” razvojni tim Bungie pozvao je svoje stručnjake Martina O’Donela (Martin O’Donnell) i Majkla Salvatorija (Michael Salvatori) da sastave muziku koja će odslikavati osećanje važnosti, težine, drevnosti, kako bi se upotpunio epski doživljaj igre.

Nastala je “Halo Theme” koja se u varijacima izvodila kroz celu igru, a postala je osnova za sve buduće muzičke teme, brojnih nastavaka igre.

incubus The Best Of Game Soundtracks: Incubus Follow

Bend koji je nadahnuo SOAD, fank-metal senzacija, Incubus

Poznata američka alt-rok, alt-metal i fank-metal grupa Incubus dobila je poziv da uradi svoj aranžman muzike. Snimili su četiri kompozicije “Follow: First Movement of The Oddisey”, “Ancient Machine: Second Movement of The Oddisey”, “Third Movement of The Oddisey” i “Fourth Movement of The Oddisey” – što je postalo poznato kao “The Halo Suite”. Članovi benda izjavili su da su bili veoma uzbuđeni i da je to jedina igra koja ih je nadahnula da snime ovako zaokruženu svitu. Kritičari su hvalili način na koji je tvrđi zvuk uklopljen u imitaciju drevnog pojanja, što je melodiji dalo bogatu teksturu.

Igrači su bili oduševljeni, a kao što vidite delo je zaokruženo i snažno, pogodno za slušanje i za one koji nisu ljubitelji soundtrack-muzike.


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Editors choice