5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

The Best of Jazz: Nina Simone “Feeling Good”

The Best of Jazz: Nina Simone “Feeling Good”

Pesma “Feeling Good” je nastala davne 1965. godine, a napisali su je Entoni Njuli (Anthony Newley) i Lesli Brikas (Leslie Bricusse) za mjuzikl pod nazivom “The Roar of the Greasepaint – The Smell of the Crowd” u kom je glumio Saj Grant (Cy Grant), pa i otpevao originalnu verziju ove pesme.

Nina Simon ju je uvrstila na album iz 1965, “I Put a Spell on You”, i tom prilikom izvela svoju verziju popularne numere. Njena verzija se pojavila 1993. godine u filmu “Point of No Return” u kome glavni junak koristi ime Nina i predstavlja se kao dugogodišnji veliki fan Nine Simon. Takođe se našla i u promotivnom videu za seriju “Dva metra pod zemljom” (Six Feet Under). Interesantno je da je numera bila primenjivana u mnogim filmovima i serijama, naročito poslednjih nekoliko godina. Na osnovu toga možemo samo doći do zaključka da je Nina bezvremena, definitivno!

foto8 The Best of Jazz: Nina Simone Feeling Good

"It's a new dawn, it's a new day, it's a new life for me and I'm feeling good..."

Iako ovo nije originalno njena pesma, postala je najpoznatija upravo zahvaljujući tamnoputoj kraljici džeza. Nina je svojim prelepim glasom prenela poruku radosti i zadovoljstva nakon teških vremena.

Ninina verzija je u Velikoj Britaniji naglo skočila na top listama posle 1994. godine kada se pojavila u reklami za automobil marke Volkswagen. Britanska grupa Muse ju je uvrstila na svoj album “Origin Of Symmetry” 2001. godine; kompanija Nestle je iskoristila za svoju reklamu, a koristili su je i drugi muzičari, poput: Majkla Bublea (Michael Bublé), The Pussycat Dolls, Eels, Džona Koltrejna (John Coltrane), a Meri Džej Blajdž (Mary J. Blige) je uvrstila na svoj album “The Breakthrough” iz 2005. godine.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice