Veliki hit grupe Sade “Smooth Operator” pojavio se davne 1984. godine na albumu “Diamond Life” i od tada ne gubi na vrednosti. Kako zbog čarobnog glasa pevačice Šade Adu (Sade Adu), tako i zbog prelepog smooth jazz prizvuka. Pesma govori o modernom čoveku koji živi u džet-set svetu, veoma je popularan kod žena i slama mnoga srca. Singl je dugo bio u samom vrhu top listi.

foto14 The Best of Jazz: Sade Smooth Operator

Članovi benda Sade

Zanimljive činjenice:

Pesmu je zajedno sa pevačicom Šade napisao Rej Sent Džon (Raymond St. John), bivši član benda Pride, čiji je i Šade bila član.

Korišćena je u nekoliko filmova, kao što su dokumentarni film “Tupac: Resurrection” o reperu Tupaku Šakuru (Tupac Shakur), komedija iz 2005. godine “Ludosti Dika i Džejn” (Fun with Dick and Jane) i u novoj komediji “Ovo znači rat” (This Means War).

Ovo je prva pesma grupe Sade koja je postala Top Ten hit u SAD-u, 13 nedelja je provela na listi Top 40, a takođe predstavlja i hit kojim se grupa probila na američku top listu i postala njihov najuspešniji singl na međunarodnom planu.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice