Nakon što je Liona Luis (Leona Lewis) pobedila u trećoj sezoni takmičarske emisije “The X Factor”, kao nagradu je dobila milion dolara za snimanje svog albuma prvenca. U međuvremenu, u februaru 2007. godine, frontmen benda One Republic Rajan Teder (Ryan Tedder) i pevač-tekstopisac Džes Makartni (Jesse McCartney) napisali su numeru “Bleeding Love” za Makartnijev treći studijski album. Međutim, njegova izdavačka kuća “Holywood Records” nije bila zadovoljna, te je numera ostala bez pevača. Ubrzo je Teder primetio Lionu. Iako je izjavio kako ne želi da sarađuje sa takmičarima rijaliti šouova, u tom momentu promenio je mišljenje, rekavši kako je njen glas nestvaran i jedan od najboljih koje je ikada čuo. Kada je saznao da Sajmon Kauel (Simon Cowell) traži pesme za Lionin debi album “Spirit”, Teder je preuredio “Bleeding Love” i prilagodio njenom glasu. Nakon što je Lionina verzija postala svetski hit svoju izvedbu snimio je i Makartni.

Slika 120 The Best of Pop: Leona Lewis “Bleeding Love”

“I don’t care what they say, I’m in love with you…”

Zanimljive činjenice:

Nakon objavljivanja pesma je postala najprodavaniji singl 2007. godine u Velikoj Britaniji, a naredne godine internacionalni hit i najprodavaniji singl u celom svetu za 2008. godinu.

Proglašena je 17. po redu najuspešnijom pesmom u Americi, u periodu od 2000. do 2009. godine.

Zauzela je prva mesta muzičkih top-lista u 34 zemlje, uključujući Ameriku, Japan, Nemačku i Veliku Britaniju.

Postoje dva video spota za ovu numeru. Prvi je snimljen u Los Anđelesu i predstavlja internacionalnu verziju, dok se radnja drugog spota odigrava u Njujorku, a snimljen je za američku verziju.

Izvor fotografije: thefilmstage.com


Kristina Bijelić studira Fakultet za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Editors choice