“You’ll Be in My Heart” je pesma Fila Kolinsa (Phil Collins) napisana 1999. godine za Diznijev (Disney) dugometažni animirani film “Tarzan” (Tarzan). Numera se pojavila kao saundtrek pomenutog filma pod nazivom “Tarzan: An Original Walt Disney Records Soundtrack”, a našla se i na drugim kompilacijama saundtrekova iz Diznijevih filmova. Verzija koju je izvela Glen Klouz (Glenn Close) takođe se našla na kompilaciji. Spot za pesmu je režirao Kevin Gadli (Kevin Godley).

foto8 The Best of Pop: Phil Collins Youll Be in My Heart

"'Cause you'll be in my heart, yes, you'll be in my heart from this day on now and forever more..."

Ovaj hit je proveo 19 uzastopnih nedelja na prvom mestu “Adult Contemporary” liste i stigao na 21. mesto američke “Billboard Hot 100” liste, a u Velikoj Britaniji se našao na 17. mestu “Singles Chart” liste. Numera je osvojila Zlatni globus za najbolju originalnu pesmu, kao i Oskara u istoj kategoriji.

Pesma se pojavljuje u sceni kada gorila Kaja, majka koja je usvojila Tarzana, peva o tome da beba prestane da plače jer ga ona štiti i brine o njemu. Govori mu da će sve biti u redu i da će uvek biti u njenom srcu (“You’ll be in my heart always”). A gorili Kaji je glas pozajmila fantastična Glen Klouz.

U epizodi “Timi 2000” (Timmy 2000) popularne serije “Saut Park” (South Park), obrađena je dodela Oskara i Fil Kolins koji se pojavljuje sa ovom numerom.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice