5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

The Best of RnB: Beyoncé “Listen”

The Best of RnB: Beyoncé “Listen”

“Listen” je jedna od najlepših i najpopularnijih balada američke pevačice Bijonse (Beyoncé). Publika je prvi put imala priliku da je čuje 2006. godine u filmu “Devojke iz snova” (Dreamgirls), kada je Bee izvela igrajući ulogu Dine Džons (Deena Jones). Numera je zvanično objavljena 2007. godine i našla se na internacionalnoj verziji albuma kao “sakrivena pesma”, a zatim i na deluxe izdanju pevačicinog drugog studijskog albuma pod naslovom “B’Day”.

“Listen” se može definisati kao r’n’b-soul balada u kojoj tekst govori o ljubavi, izdržljivosti, snovima i putu ka njihovom ostvarenju. Prilikom stvaranja pesme, korišćen je veliki broj instrumenata poput bubnjeva, gitare, klavijature, udaraljki, basa i violine. Naišla je na veoma pozitivne kritike. Savremeni muzički kritičari pohvalili su jak i emotivan vokal popularne pevačice, kao i tekst pesme, koji savršeno opisuje život filmskog lika Dine Džons.

Slika 1 Listen The Best of RnB: Beyoncé “Listen”

“Listen, I am alone at a crossroads, I'm not at home in my own home, and I've tried and tried, to say what's on mind, you should have known...”

Zanimljive činjenice:

Pesma “Listen” ostvarila je ogroman uspeh širom sveta, osvojila nekoliko prestižnih nagrada i zauzimala veoma dobre pozicije na raznim muzičkim top-listama. Mnogo puta mogla se čuti i u raznoraznim talenat šouovima, a u popularnoj američkoj emisiji “X Factor”, takmičarki Melani Amaro (Melanie Amaro) donela je pobedu.

Pored originalne, postoji i verzija na španskom jeziku koja nosi naziv “Oye”.

Za ovu pesmu postoje dva video spota. Prvi se sastoji iz Bijonsinog performansa i isečaka iz filma “Devojke iz snova”, dok u drugom prelepa pevačica pozira fotografu magazina “Vogue”.


Kristina Bijelić studira Fakultet za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Editors choice