“Whatcha Say” je debi singl mladog r’n’b pevača Džejsona Derula (Jason Derülo). Pesma se pojavila 2009. godine na njegovom albumu prvencu. Za veoma kratko vreme našla se na samom vrhu američke top-liste “Billboard Hot 100”. Veliki broj ljubitelja r’n’b zvuka bio je oduševljen ovom pesmom, a Derulo je tako ostvario veliki uspeh već na samom početku svoje karijere. Pored originalne, snimljena je i francusko-engleska verzija, gde se kao gost pojavila francuska pevačica Fani Ži (Fanny J).

Slika 1 Jason Derulo The Best of RnB: Jason Derülo “Whatcha Say”

“I'll do anything for you, so tell me girl - whatcha say...”

Zanimljive činjenice:

Pesma “Whatcha Say” korišćena je u jednoj epizodi treće sezone popularne serije “Tračara” (Gossip Girl).

Spot za pesmu premijerno je objavljen krajem oktobra 2009. godine. Radnja prati tekst pesme, pa se tako pored Derula pojavljuje i devojka koja glumi njegovu veliku ljubav. U video-spotu takođe dominiraju i pevačevi plesni pokreti.

Numera je naišla na različite reakcije muzičkih kritičara. Najvećim delom, Derulo je pohvaljen za veoma prijatnu boju glasa, a pesma za emociju koju pruža.


Kristina Bijelić studira Fakultet za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Editors choice