“Last Night” je treći singl sa Dedijevog (Puff Daddy) studijskog albuma “Press Play”. Numera se pojavila 2006. godine, a reperu se u izvođenju pridružila r’n’b pevačica Kejša Kol (Keyshia Cole). Može se reći da ritam pesme dosta podseća na popularne hitove iz osamdesetih, kao i da se zvuk bubnja u pozadini može poistovetiti sa pesmom “Erotic City”, benda Prince and The Revolution. Muzički video premijerno je objavljen 31. januara 2007. godine. Pored originalne, postoji i radio edit verzija koja se nalazi na Kejšinom drugom albumu “Just like You”.

Slika 120 The Best of RnB: Puff Daddy ft. Keyshia Cole “Last Night”

“Last night I couldn't even get an answer, I tried to call, but my pride wouldn't let me dial...”

Zanimljive činjenice:

Pesma je za veoma kratko vreme postala svetski hit i zauzimala je visoka mesta na mnogim top listama. Na popularnoj američkoj listi “Billboard Hot 100” zauzela je odlično deseto mesto.

Verzija koja se pojavljuje na albumu Paf Dedija sadrži jedan deo koji je izbačen iz druge – radio edit verzije. U pitanju je telefonski razgovor u kome su korišćene proste reči.

Nakon numere “Tell Me”, koju je Dedi izveo zajedno sa Kristinom Agilerom (Christina Aguilera), a koja je u Americi prošla izuzetno loše, “Last Night” definitivno je opravdala sva očekivanja i reperu povećala popularnost.

Izvor fotografije: marceloblackmusic.blogspot.com


Kristina Bijelić studira Fakultet za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Editors choice