“Always” je moćna balada koju je izvela grupa Bon Jovi. Pojavila se kao singl sa njihovog albuma 1994. godine pod nazivom “Cross Road” i postala njihov najprodavaniji singl sa tri miliona prodatih primeraka u SAD i više od 10 miliona širom sveta. Dostigla je četvrto mesto na “Mainstream Top 40” listi u SAD i postala međunarodni hit (drugo mesto u Velikoj Britaniji i Australiji, a četvrto u Nemačkoj).

Numera je prvenstveno napisana kao saundtrek za film “Romeo krvari” (Romeo Is Bleeding) 1993. godine. Međutim, kada je film očajno prošao kod kritike i publike, Džon Bon Džouvi (Jon Bon Jovi) je ostavio pesmu na polici, sve dok je njegov prijatelj nije pronašao i ubedio ga da je uvrsti na novi album. U spotu se pojavljuju američki glumci Džek Nouzvorti (Jack Noseworthy), Karla Gudžino (Carla Gugino), Džejson Vajls (Jason Wiles) i Keri Rasel (Keri Russell).

235 The Best of Rock: Bon Jovi Always

"And I will love you, baby - Always And I'll be there forever and a day - Always I'll be there till the stars don't shine Till the heavens burst and The words don't rhyme And I know when I die, you'll be on my mind And I'll love you - Always"

Bend nije uživo izvodio ovu pesmu čitavih pet godina, akustičnu verziju su izvodili na turneji “Have A Nice Day” u toku 2005. i 2006. godine i u toku “Lost Highway” turneje u Ajovi 2008. godine. Iako su fanovi tražili ovu moćnu baladu na koncertima, tek nakon šoua “Des Moines” numera je postala redovna na repertoaru na svim sledećim koncertima.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice