Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

The Best of Rock: Bon Jovi “Bed of Roses”

The Best of Rock: Bon Jovi “Bed of Roses”

Pesma “Bed of Roses” američke rok grupe Bon Jovi izdata je 1993. godine, kao drugi singl sa jednog od najuspešnijih albuma ovog sastava, “Keep the Faith”. Ovo ostvarenje predstavljalo je bitnu prekretnicu u muzičkoj karijeri četvoročlanog benda, jer se okarakterisao kao prelazak na nešto mekši žanr i novi imidž. Album “Keep the Faith”, peti po redu, debitovao je na samom vrhu top-liste najprodavanijih albuma u Britaniji.

01. Bon Jovi 3 The Best of Rock: Bon Jovi “Bed of Roses”

Pesmu “Bed of Roses” Džon smatra veoma ličnom, jer ona opisuje dosta težak vremenski period kroz koji je on tada prolazio

Pesmu je napisao frontmen grupe, Džon Bon Džovi (Jon Bon Jovi). Inspiracija za njen tekst pronašla je pevača u hotelskoj sobi, te je on odlučio da “naruči” klavir hotela, koji se koristio za ceremonije venčanja, u svoju sobu i da strofe upotpuni muzikom.

Prva strofa pesme opisuje emotivno, a možemo reći, i fizičko, stanje pevača u kojem se nalazio u trenutku kada je pokušavao da napiše tekst: “Sitting here wasted and wounded at this old piano. Trying hard to capture the moment, this morning I don’t know, ‘cause the bottle of vodka is still lodged in my head”.

Strofu: “While my mistress she calls me to stand in her spotlight again”, koristio je kao metaforu u kojoj rečju “mistress” opisuje muzičku industriju i, uopšte, muziku, koja mu donosi užitak, ali nije uvek i dobra po njega. Reč “spotlight” predstavlja medije.

U okviru turneja između 2003. i 2008. godine grupa Bon Jovi odlučila je da originalnu verziju pesme zameni akustičnim izvođenjem – verzijom sa albuma “This Left Feels Right”.

U video spotu za ovu numeru na samom početku možemo videti Ričija Sambora (Richie Sambora) kako na vrhu planine svira gitaru. Iako je režiser klipa zamislio da na njegovom mestu bude frontmen grupe, Džon je to šaljivo odbio rečima: “Bio sam na vrhu planine u spotu za pesmu ‘Blaze of Glory’, pošaljite sada malo njih gore”.

Pesmu “Bed of Roses” pevač Toše Proeski često je pevao na svojim koncertima, takođe, ona se našla i na posthumno izdatom albumu iz 2011. godine “So ljubav od Toše”.


Iris Zavargo je diplomirana novinarka, u najavi master komunikologije. Mađarski divani mnogo bolje od Balaševića, ali nije ni nalik svađalici iz pesme “Sin jedinac”. Svoj život zamislila je u ritmu muzike i zato uči da bude DJ, trudi se da ne zaboravi kako se svira klavir, trenira džez balet i s ljubavlju će pisati o ljudima zbog kojih smatra da najbolju stranu naše stvarnosti čine note.

Editors choice