5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

The Best of Rock: Queen “We Will Rock You”

The Best of Rock: Queen “We Will Rock You”

Pesmu “We Will Rock You” napisao je gitarista grupe Queen, Brajan Mej (Brian May) koji tvrdi da mu se ideja za, kako se ispostavilo, jedan od najvećih hitova svih vremena javila u snu. Ova numera našla se na njihovom albumu “News of the World” izdatom 1977. godine, rame uz rame sa pesmom koja po uspehu, ali i “skromnosti”, može da joj parira – “We Are the Champions”. Najčešće su se ove dve numere i izvodile ili emitovale u paru, kao da su od samog početka stvorene da budu jedna celina – jedna himna za sve sportiste i takmičare ovog sveta.

Ova pesma nastala je kao neka vrsta odgovora na susret grupe Queen i benda Sex Pistols pri kojem su članovi pank sastava pitali Fredija Merkjurija (Freddie Mercury) i družinu da li oni to svojom muzikom i nastupima pokušavaju da približe balet širokim narodnim masama. Dobili su odlučan i nikada glasniji odgovor koji i dan danas odzvanja sa svih strana sveta.

Queen 1 The Best of Rock: Queen “We Will Rock You”

Jedan od zauvek zapamćenih nastupa grupe Queen, na koncertu “Live Aid", završen je upravo spojom pesama “We Will Rock You” i “We Are the Champions”

Zanimljive činjenice:

Gitarista grupe, Brajan Mej rekao je da je hteo da napiše pesmu u kojoj će publika i moći, i želeti da učestvuje: “Zamislite samo pun stadion ljudi kako ‘izvodi’ ovaj ritam”.

Grupa Queen 2001. godine primljena je u legendarni “Rock and Roll Hall of Fame”. Prilikom njihovog prijema, nažalost, tada već tročlani sastav odsvirao je pesmu “We Will Rock You”.

Godine 2002. nastao je istoimeni mjuzikl koji se igra u pozorištu “Dominon Theatre” u Londonu. Iako nije dobila najbolje ocene kritičara, ova predstava postala je apsolutni favorit publike, kao i najduže izvođen komad u istoriji ovog pozorišta. Gitarista grupe Queen, Brajan Mej, kao gost na sceni pojavljuje se na posebnim predstavama kao što su jubileji ili predstave povodom rođendana Fredija Merkjurija.

Nebrojeno mnogo izvođača obradilo je ovu pesmu. Grupa Five je 2000. godine prepevala ovu numeru u pratnji članova grupe Queen, bubnjara Rodžera Tejlora (Roger Taylor) i gitariste Brajana Meja.


Iris Zavargo je diplomirana novinarka, u najavi master komunikologije. Mađarski divani mnogo bolje od Balaševića, ali nije ni nalik svađalici iz pesme “Sin jedinac”. Svoj život zamislila je u ritmu muzike i zato uči da bude DJ, trudi se da ne zaboravi kako se svira klavir, trenira džez balet i s ljubavlju će pisati o ljudima zbog kojih smatra da najbolju stranu naše stvarnosti čine note.

Editors choice