Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

The Best of Rock: U2 “One”

The Best of Rock: U2 “One”

Veliki hit irske rok grupe U2 pod nazivom “One” pojavio se krajem 1991. godine na albumu “Achtung Baby”. Tokom snimanja albuma došlo je do izvesnog konflikta između članova benda u vezi sa zvukom i samim materijalom, što je inspirisalo pevača Bona (Bono) da napiše tekst koji mnogi pogrešno tumače. Pesma u stvari govori o pogoršanim odnosima u bendu, kao i o ponovnom ujedinjenju Nemačke. Istoimeni singl je izašao u martu 1992. godine, a sav prihod je otišao za istraživanje AIDS-a. Pesma je postala broj jedan na listi irskih singlova, a zauzela je deseto mesto na Billboard Hot 100 listi.

foto12 The Best of Rock: U2 One

"One love... One life..."

Zanimljive činjenice:

Napravljena su tri različita spota za ovu numeru i svaki je na drugi način tumačio pesmu. Prvi je prikazivao bizona koji trči u polju. Drugi, koji je uglavnom prikazivan u Evropi, sadržao je sve članove benda U2, a treći, koji je opet više prikazivan u SAD, prikazuje Bona u dimu cigarete.

2005. godine, Bono se umešao u “One” kampanju i pokušao da ubedi američku vladu da daju dodatni 1% svog budžeta za pomoć siromašnim regionima u Africi.

Ova pesma je korišćena kao trejler filma “Porodičan čovek” (The Family Man) sa Nikolasom Kejdžom (Nicholas Cage), ali nije korišćena i u samom filmu.

Meri Džej Blajdž (Mary J. Blige) je otpevala zajedno sa U2-om ovu numeru 2006. godine kao pomoć za žrtve uragana Katrina, a zatim je istu numeru zajedno sa Bonom i ekipom snimila i za svoj album “Reminisce”.

U martu 2007. godine proglašena je za najbolju irsku pesmu ikada.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice