Flying Lotus je umetničko ime pod kojim nastupa Stiven Elison (Steven Ellison), producent elektronske i eksperimentalne muzike. Zanimljivo je to da je unuk Merilin Meklaud (Marilyn McLeod), poznate autorke tekstova, te unuk pokojne Elis Koltrejn (Alice Coltrane), žene Džona Koltrejna (John Coltrane).

Godine 2006. Stiven je objavio album pod naslovom “1983”, a u međuvremenu je pravio džinglove za televiziju (npr. za poznati blok-program Cartoon Networka, Adult Swim). Drugi album mu je izašao 2008. godine, “Los Angeles”, a veliki uspeh postigao je albumom “Cosmogramma” 2010. godine.

tom Thom Yorke i Flying Lotus sarađuju na novom albumu

Ne samo da je dobar muzičar već je i zabavan tip

Spremio je novi pod naslovom “Until the Quiet Comes”, a posebnu zanimljivost čini to što na albumu gostuje Tom Jork (Thom Yorke), pevač i tekstopisac grupe Radiohead. Jork će biti jedan od gostujućih vokala, a Stiven kaže da je bilo veoma zabavno sarađivati sa njim, jer ne samo da je sjajan muzičar, već i veoma zabavan tip.


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Editors choice