Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Toksična hrana koja će usporiti vaše mršavljenje

Toksična hrana koja će usporiti vaše mršavljenje

Oslobađanje od viška kilograma i samo po sebi je dovoljno teško, a još težim ga čine visokokalorijske namirnice, koje ometaju sagorevanje kalorija. Edukacija o ovakvim namirnicama je važna, a jednom kada saznate koje to loše navike u ishrani ometaju vaš dolazak do željene linije, lakše ćete ih izbeći, ili čak u potpunosti izbaciti iz vaših života.

Od poznatih loših navika u ishrani, do onih manje poznatih, navodimo vam kojih to namirnica treba da se odreknete ako želite da smršate.

Hidrogenizovana ulja

Delimično hidrogenizovana ulja su sama po sebi loša, a u kombinaciji sa mastima, stvaraju nezdrave transmasti. Hidrogenizovana ulja ne samo da povećavaju rizik od gojaznosti već mogu da prouzrokuju začepljenje arterija i negativno utiču na vaše metaboličke procese. Budući da se hidrogenizovana ulja slobodno mogu smatrati najnezdravijim namirnicama, predlažemo da ih u potpunosti izbacite iz svoje ishrane.

Slatkiši sa visokofruktoznim kukuruznim sirupom

Visokofruktozni kukuruzni sirup, pored toga što vas goji, povećava nivo hormona zaslužnih za skladištenje hrane u masne naslage u vašem telu i pritom povećava vaš apetit. Dakle – obavezno pogledajte sastav proizvoda koje kupujete i recite zbogom jeftinim slatkim izazovima.

url Toksična hrana koja će usporiti vaše mršavljenje

Gazirani sokovi

Svi gazirani sokovi puni su nezdravih šećera, veštačkih boja i konzervanasa, a njihove dijetalne, light verzije mogu biti još gore po vaše zdravlje, i još više usporavati vaš put ka gubitku viška kilograma. Ukoliko želite da poboljšate kvalitet svoje ishrane, u potpunosti izbacite veštačke sokove iz nje, i okrenite se sveže ceđenom voću.

Neorgansko povrće

Svest o značaju unošenja zdravih, tradicionalno uzgajanih namirnica u organizam raste. Ako kupite organsko povrće, u svoju ishranu unosite više od herbicida i pesticida. Povrće tretirano pesticidima i herbicitima sadrži veliku količinu toksina, što je posebno izraženo kod povrća kod koga se jede koren, poput krompira.

povrce 921 Toksična hrana koja će usporiti vaše mršavljenje

Jasna Stanić

 

Editors choice