Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Top 10 najčudnijih hotela na svetu

Top 10 najčudnijih hotela na svetu

Prethodne tekstove iz serijala “Top 10” možete pročitati ovde.

Da, spavanje je gubljenje vremena. I kada koristimo izraz spavati sa nekim, mi zaista nikako ne mislimo na realno spavanje, već nešto ludo i divlje. Tako da ovaj izraz nikako nema smisla. Ali ako spavate i boravite u hotelu, tu vam se otvara paleta mogućnosti. Možete imati uslugu u sobi kad god poželite, obrok po želji, bukvalno vas jedan poziv deli od svake želje. U redu, sve to košta, ali nije li vredno odmora i uživanja.

Za neke hotele, udobnost i odmor nisu primarni. Videćete deset hotela koji se razlikuju, koji su originalni, nesvakidašnji i svakako mesta gde biste rado otišli, slikali se i preporučili ih prijateljima.

Dog Bark Park Inn

slika 1hh Top 10 najčudnijih hotela na svetu

Ovaj hotel samo što ne laje

U ovom hotelu kreveti i doručak su u obliku koske. Smešten je u Ajdahu, u Americi. Svaki detalj je urađen po motivu pasa. Par koji drži ovaj hotel tvrdi da su svaki dinar koji je uložen u izgradnju hotela zaradili prodavajući igračke u obliku pasa. Verovaćemo im na reč.

Safari Land Farm and Guest House

slika 2h Top 10 najčudnijih hotela na svetu

Raj na zemlji

Ovaj hotel nalazi se u Indiji. Boravak u njemu je posebno iskustvo, jedinstveno. Hotel je kao kućica na drvetu koju ste sanjali kao klinci da će vam tata napraviti. Priroda je svuda oko vas, drveće, životinje, daleko ste od gradske buke, telefona, civilizacije. Odmor je zagarantovan.

Capsule Hotels

slika 3h Top 10 najčudnijih hotela na svetu

Mini hotel u Holandiji

Ako ste se ikada zapitali kako bi bilo tamo gde bi vas odveli vanzemaljci posle otmice, evo našeg odgovora. Minimalno, uredno, jednobojno. Verujem da bi vam ovaj hotel prijao u nekoj čudnoj fazi života.

Drain Pipe Hotel

slika 4h Top 10 najčudnijih hotela na svetu

Prilično jednostavno, ali potpuno nesvakidašnje

Ne bojte se! Ne mogu se otkotrljati, jako su čvrste i teške ove cevi. Hotel se nalazi u Australiji i smatra se modernom umetnošću. Kao što vidite imaju i rupice za ventilaciju. Zanimljivo! Vredno pokušaja!

Alcatraz Hotel

slika 5h1 Top 10 najčudnijih hotela na svetu

Urađeno je do detalja – pogledajte zavese

Ako ste ikada poželeli da saznate kako je to u zatvoru, Alkatraz Hotel je pravi za vas. Sigurno da je luksuznije i da spremaju bolje obroke, ali ipak služi svrsi.

Jumbo Stay

slika 6h Top 10 najčudnijih hotela na svetu

Nije li zanimljivo spavati u avionu?

Spavanje je funkcija ovog aviona koji je pretvoren u hotel. Nalazi se u Švedskoj. Dozvoljava i luksuzne ispade tipa spavanja u pilotovoj kabini.

Osaka Capsule Inn

slika 7h Top 10 najčudnijih hotela na svetu

Da li biste imali petlju ovde da legnete?

Dobro je poznato da je u Japanu prostor ograničen. U tu svrhu napravljen je ovaj hotel. Sobe liče na ogromne peći, taman primaju jednu osobu. Pomalo naučna fantastika.

Hotel de Glace

slika 8hot Top 10 najčudnijih hotela na svetu

Idealan za nežnosti

Nalazi se u Kanadi i liči na ogroman iglo. Spektakularan je i lep. Kupatila su izolovana i postoje kamini u sobama. Ovaj hotel postoji od prve nedelje januara do kraja marta, jer se pre i posle topi. Jedini strah u ovom hotelu bio bi strah od hipotermije.

Hobbit Motel

slika 9h Top 10 najčudnijih hotela na svetu

Ugođaj kao na filmu

Ovo je realan hotel. I ne, vaše komšije neće biti mali, dlakavi i ušati hobiti. Ovaj hotel je raj za ljubitelje filmova “Gospodar prstenova” (Lord of the Rings).

Poseidon Undersea Resort

slika 10h Top 10 najčudnijih hotela na svetu

Podseća na podzemni svet Atlantide

Nalazi se na privatnom ostrvu na Fidžiju. Daje pomalo utopijski dojam. Pod vodom, daleko od stvarnosti. Hodati, spavati, ručati duboko ispod nivoa mora, svakako zvuči primamljivo i neobično. Verovatno je veoma popularan i zbog morske flore i faune koja se može posmatrati na tim dubinama uz, na primer, jutarnju kaficu.


Milica Stankić je student španskog jezika i hispanskih književnosti. Obožava život, svoju porodicu, ljubav, prijatelje i milion sitnih iznenađenja. Veruje da pravi poljubac i iskren osmeh mogu izlečiti i najtežu bol. Jedina reč koju ne podnosi je “laž”, i teško onom ko je slaže. Kune se u Servantesa i smatra ga genijem svih vremena, duboko veruje njegovim rečima: “La pluma es la lengua de la mente” (“Pero je jezik uma”).

Editors choice