Vodič za kožu koja ne stari: Sve što treba da znaš kako bi uvek izgledala mladoliko

Nedeljni horoskop : 24. mart- 30. mart

5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Top 10 pesama devedesetih

Top 10 pesama devedesetih

1/10

Rok je devedesetih bio neizbežan, ali sa novim imenima kao Nirvana, The Offspring, Red Hot Chili Peppers, Rage Against the Machine, Green Day, The Smashing Pumpkins, Beck, Foo Fighters, Blink 182. Veoma je važno da pomenemo i britanski rok, a posebno grupe Oasis i Blur. Početak decenije obeležili su žestoki momci sa svojim gitarama, da bi već sredinom devedesetih muzički trend počeo da se menja. Posle Kurta Kobejna (Kurt Donald Cobain) koji je preminuo 1994. godine, pojavili su se neki novi i potpuno drugačiji momci. Grupa Backstreet Boys osnovana je sredinom devedesetih i u veoma kratkom roku uspela je da zadivi svet glasovnim i plesačkim sposobnostima, kao i šarmom petorice mladića.

Njihov uspeh kroz prodaju albuma i rasprodate turneje inspirisao je mnoge, tako da se veliki broj sličnih bendova uskoro pojavio. Pred sam kraj dekade pojavile su se dve  tinejdžerke koje su uzdrmale pop svet na način na koji je to Madona (Madonna Louise Ciccone) uspela osamdesetih, a to su bile Britni Spirs (Britney Jean Spears) i Kristina Agilera (Christina María Aguilera). Pored pop i rok muzike, devedesete je obeležio procvat r&b i hip-hop izvođača. Maraja Keri (Mariah Carey), Toni Brekston (Toni Michelle Braxton), En Vogue, TLC, Lorin Hil (Lauryn Noelle Hill), Alaja (Aaliyah Dana Haughton), Ašer (Usher Raymond IV) su bili samo neki od omiljenih glasova te muzike. Dva najpopularnija imena hip-hopa su bila dva neprijatelja, reper 2 Pac (Tupac Amaru Shakur) koji je ubijen 1996. godine i The Notorious B.I.G (Christopher George Latore Wallace) čija je smrt nastupila na isti način samo šest meseci kasnije.

Njihovo mesto na prestolu kasnije su zauzeli Dr. Dre (Andre Romelle Young) i Eminem (Marshall Bruce Mathers III) koji su za razliku od  prethodnika često sarađivali i bili dobri prijatelji. Od žestokog rok zvuka preko pop pesama razigranih mladića, kao i devojaka iz grupe Spice Girls, pa sve do zavodljivih r&b melodija i ljutitih hip-hop tekstova, devedesete godine ćemo dugo da pamtimo po dobroj muzici. Poslušajte samo neke od najboljih pesama te decenije.

10. “Baby One More Time” – Britney Spears (1999)

Kada se pojavila sa ovom pesmom, Britni je bila prava senzacija. Danas se njena muzika dosta razlikuje od one sa početka karijere.

614 Top 10 pesama devedesetih

Editors choice