Top 5 destinacija za zimovanje

Top 5 destinacija za zimovanje

Uživajte  u najluđim snežnim izazovima, mirisu borovine, odsjaju sunca na debelom belom pokrivaču. Doživite pravo ushićenje i zabavu, sankajte se, skijajte, vratite u dane bezbrižnosti, a istovremeno se i odmorite, napravite predah i zaboravite na gradski užurban život. Naši predlozi vam u tome mogu pomoći!

Jahorina, Bosna i Hercegovina

Snežna lepotica, jedna od najvećih skijaških turističkih centara na Balkanu. Planina koja se može pohvaliti izuzetno specifičnom i blagom klimom. Staza duga 20 kilometara za alpske discipline i blage padine uvrstile su ovu lepoticu među najlepše i najpoznatije ski centre. Osim toga, ona ima i ponosno olimpijsko nasleđe. Odsjaji sunčevih zraka na debelom snežnom pokrivaču učiniće vaš doživljaj nezaboravnim.

SLIKA 127 Top 5 destinacija za zimovanje

Jahorina – jedan od najvećih skijaških turističkih centara

Žabljak, Crna Gora

Prelepo mesto na Durmitoru. Idealan spoj neobuzdane klime, večno zaleđenih planinskih vrhova, neotkrivenih pećina, netaknute prirode i neprevaziđene lepote. Prkosni vrhovi Durmitora ogledaju se u Crnom jezeru, najlepšem ledničkom jezeru na Balkanu! Ovo atraktivno turističko mesto nudi nezaboravne pejzaže, avanture istraživanja snegom zatrpanih vrhova, uzbudljivo planinarenje, vrhunske ski staze. Žabljak je rado posećen tokom cele godine, predah je turistima u povratku sa mora i nezaobilazna destinacija za zimski odmor. Nepredvidive vremenske prilike, rajski užitak i sjajne prirodne lepote navešće vas da se iznova vraćate, a svaku vašu posetu učiniće avanturističkom, uzbudljivom, nedokučenom i večno zapamćenom.

SLIKA 219 Top 5 destinacija za zimovanje

Crno jezero u podnožju Durmitora

Tara, Srbija

Raznovrtan sadržaj turističkog boravka, poseta većem broju turističkih lokaliteta, pogodni tereni za zimske sportove, bogat i raznovrstan biljni i životinjski svet, blagotvorna klima, samo su neke od pogodnosti koje Tara pruža. Prirodna lepotica smeštena kod reke Drine i jezera Perućac ima neprocenljivu turističku vrednost. Vrhunski odmor tokom snežnih dana, raznovrsnost turističkih vrednosti, prirodnog bogatstva, obilje snega zagarantovani su na ovoj atraktivnoj lokaciji. Uživajte u snežnim radostima, sankanju, skijanju i drugim zabavama.

SLIKA 315 Top 5 destinacija za zimovanje

Tara – srpska planinska lepotica

Vogel, Slovenija

Smešteno u nacionalnom parku Triglav, veoma lepo porodično skijalište. Malo, ali savršeno oblikovano, iznad Bohinjskog jezera privlači pažnju mnogih turista. Ima modernu žičaru, a pruža i jedinstvenu priliku početnicima da usavrše ski veštine. Nežne pahulje i škripa snega pod nogama idealni su za romantične trenutke i ugodan odmor na ovoj planini. A za potpun i nezaboravan ugođaj odaberite i vožnju gondolom koja traje četiri minuta. Odvešće vas do najlepših visinskih razlika i pružiti prekrasan pogled na celu regiju i Triglav, najviši vrh Slovenije.

SLIKA 412 Top 5 destinacija za zimovanje

Vogel – mali ali savršeno oblikovan, kao i Slovenija

Popova Šapka, Makedonija

Glavna zimska destinacija za Makedonce. Avanturistička jeftina alternativa skijalištima u Alpima, obilje snega, najluđi snežni izazovi i mnogo toga drugog, jedinstvena su prilika za one koji žele iskusiti nešto drugačije. Ovu zimsku idilu krasi veliki broj sunčanih dana tokom skijaške sezone, ali i velika količina snežnih padavina. Zanimljivosti extream skijanja po dubokom snegu je da je prvi deo padine golet bez drveća, dok se od polovine do dna skija kroz borovu šumu. Za ove snežne radosti ne morate izdvojiti mnogo novca, a ipak užitak je neprocenljiv.

SLIKA 514 Top 5 destinacija za zimovanje

Popova Šapka – glavna zimska destinacija za Makedonce


Jelena Šipčić studira novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Obožava modu i voli da piše o njoj. Čvrsto veruje da će jednog dana postati uspešna novinarka.