Takmičenje za Miss Universe Canada održaće se 19. maja u Torontu.

Dvadesettrogodišnja Džena Talackova (Jenna Talackova) diskvalifikovana je. Zato što se doznalo da je rođena kao – dečak. Veoma rano je počela proces prilagođavanja svom pravom polu. Hormonska terapija je započeta još kad je imala četrnaest godina, a operacija kojom je prelazak upotpunjen obavljena je sa devetnaest godina.

jenna Trach Up: Jenna Talackova vraćena u trku

Možda je rođen kao dečak, ali sada je Džena, lepa devojka

Džena je potražila pomoć advokata, a primila je i ogromnu podršku fanova i aktivista sa interneta. Donald Tramp (Donald Trump) i njegova organizacija su popustili i postavili uslov po kome dopuštaju Dženi da se takmiči pod uslovom da ispunjava pravnu definiciju ženskog pola po zakonima Kanade, te pod uslovom da slične organizacije dopuštaju takmičenje transrodnih osoba.

No, s obzirom na to da Olimpijski savez, Američki Studentski sportski savez (NCAA) i “America’s Next Top Model” podržavaju transrodne osobe, čini se da je Džena pobedila i da je vraćena u trku.


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Editors choice